Blog.Tritonic Profusion
reamintire parola | creeaza cont | cosul meu
M&T Festival Bogdan
Hrib
TOP vânzări
  1. SCHIȚE DE IUBIRE. Antologie de povestiri romance
  2. Tot timpul din lume
  3. Parfumul Cracoviei
  4. Iubire periculoasă, volumul 4 - Colaps
  5. DOMINO 2. Misterele Rasnovului
PROMOTII
  1. Cartea cu pret special
  2. Carti la 5 lei
cauta
dupa

 
COLECTII
Premium
Casmir
SFFH
Comunicare media
Istorie
Calatorii
Autoeducare
Ramirez books
Crime scene
Thriller & Mystery
Lit
Tritonic Junior
Gastronomie
Sociologie
Smart Books
Medicina
Antropologie
Albume
Diverse
Economica
Studii feministe
Theatre International
Serie de autori
Audiobook
Poezie
Proza
Psihologie
Administratie publica
Sens
Studii de securitate
Uniunea europeana
Chilipiruri
Young Adults
Institutii si politici publice
Asistenta sociala
Stiinte politice
Vanity Books

 

NOUTATI IN CURAND PROMOTII EVENIMENT DOWNLOAD BESTSELLER
eLibrary@SNSPA
  Constantin Pivniceru

Constantin Pivniceru
Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti (1949), are o activitate de 57 de ani in cinematografie. A participat la proiectarea si darea in functiune a Centrului de Productie Cinematografica de la Buftea, in cadrul caruia a indeplinit diferite functii de conducere.
Din 1952, specialist in prelucrarea peliculei de film in laboratoarele din Romania, a activat ca sef laborator de prelucrare a peliculei (1954-63), sef serviciu tehnic (1963-65), director de productie al studioului (1965-68), director general adjunct (1968-70). A contribuit la perfectionarea procesului de prelucrare a peliculei “Agfacolor” si a introdus procesul KODAK “Eastman-color” in Romania.
Din 1970 pana in 1989, director general al Centrului de Productie Cinematografica “Bucuresti” – Buftea si director general adjunct al Centralei “Romaniafilm”.
A contribuit tehnic si organizatoric la realizarea a peste 450 filme artistice de lung metraj si seriale TV, alb-negru si color, produse in tara noastra sau in colaborare cu alte studiouri din Franta, Anglia, Germania, URSS, Ungaria, Cehoslovacia, Italia etc.
Specializari la studiourile “Mosfilm”-URSS (1954); “Pinewood”- Anglia (1965); “Hollywood”-SUA (1970); “Bavaria Film”-RFG (1970) si la firmele AGFA si KODAK.
Din 1963, activitate didactica universitara la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I L Caragiale” Bucuresti, profesor din 1977. A prilejuit debutul studentilor sai, astazi cunoscuti regizori de film sau directori de imagine.
Autor a 5 carti de specialitate, a tradus lucrari in domeniu, a publicat peste 300 de studii, articole si eseuri dedicate filmului, a participat la peste 50 de manifestari nationale si internationale, promovand productia romaneasca de filme. A sustinut comunicari la congresele UNIATEC (Union Internationale de Téchnique Cinématografique) – la Milano (1964) si Bruxelles (1968).
Cineastul Constantin Pivniceriu a sustinut infiintarea Asociatiei Cineastilor, iar dupa 1990 a participat decizional la dezvoltarea si functionarea Uniunii Cineastilor din Romania.
A colaborat la publicatiile vremii cu articole teoretice si de informare cinematografica, o parte din care sunt aici recuperate.


 

 CARTI IN LIBRARIE DE Constantin Pivniceru
Amintiri din actualitate. 50 de ani de cinematografie in Romania
Constantin Pivniceru
ISBN: 978-606-8320-57-1
PRET: 40  32 LEI
 buc.

 

  | despre noi | politica de confidentialitate | cariera | ajutor | contact | harta site |  
Copyright © Tritonic Media. Toate drepturile rezervate
Made by
Sphera Grup