Lit
Afișez 1–15 din 52 de rezultate
-
Lit
108 lacrimi de iubire. Catrene
16
Tristețile am să le-ngrop în bucurie
Pustiul îl alung și înapoi n-o să mai vie
Iar slăbiciunea mea am să o pun la soare
Și-ncet, cu drag, va deveni o floare.30
Să mă topesc, să mă dizolv în tine,
Iar tu, nimic din TU, să nu mai fii…
Rămas-au doar gânduri divine,
Eternitatea-n vise de copii.ISBN: 978-606-749-737-322,00lei27,00lei -
Lit
9 Istorii reutilizate
Eugen Lenghel e unul dintre scriitorii rari pentru care proza scurta e o vocatie, caracterul concis al scrierilor sale tinand de o modalitate de expresie si nu de saracie ideatica. Noua povestiri? Da, desi ar fi putut fi si noua romane, fiindca ideile SF si substanta epica in care au fost ele ambalate ar fi permis extinderea fiecareia dintre ele la dimensiunea unui roman. Autorul a preferat insa reteta clasica a povestirii, avand limpede in minte modelul impus in Romania de anii in care literatura science-fiction isi castiga publicul imens pe care ultimele doua decenii l-au cam risipit.Ritm, idee, suspans, finaluri neasteptate, accident stiintific, actiune, teme de meditatie, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel intr-o carte care trebuie citita mai ales de aceia care au ramas perpetuu indragostiti de epoca de aur a science-fiction-ului si care stiu din teorie sau simt din instinct ca stilul clasic nu se demodeaza niciodata.
ISBN: 978-606-8571-25-618,00lei23,00lei -
Lit
Aerul depărtării. Poeme
Cuprins
Aerul depărtării – poeme originale
Apa timpului – poeme din volumul Apa timpului
Through the looking glass/ prin oglinda – poeme bilingve
#COD-A 113 American me **
Addendum (Interviu realizat de Simona Preda, pentru Timpul, publicat la 31.07.2017 – fragmente).ISBN: 978-606-749-286-622,00lei27,00lei -
Lit
Amor fără alcool
Povestirile lui Ciprian Baciu au nerv, sunt dinamice, au „motricitate” (expresia îi aparține autorului). Fraza e alertă, concentrată, scriitura, atmosfera, personajele, pretextul epic glisează metodic, uneori ușor previzibil, alteori bruscând, cu efecte benefice, liniaritatea textului și așteptările/comoditățile cititorului, dinspre un context uman-social, conectat la realul profan, imediat, de ultimă oră, înspre zona prozei de tip fantasy ori science fiction. Desigur, cu strategiile, de captatio, aferente genului, cu proiecții înspre lumi și zone onirice, suprareale. Dincolo de unele „stridențe” retorice (ținând poate de trendul și reflexele generaționiste), prin prozele sale cele mai reușite (iar ele chiar există!, cititorul le va descoperi singur), debutul lui Ciprian Baciu anunță, grație unei vocații autentice, numele unui nou prozator timișorean. O dată în plus timișorean (și) prin faptul că toposul, spațiul întâmplărilor din povestirile sale este, în mod frecvent, unul recognoscibil: Timișoara.
Eugen Bunaru
ISBN: 978-606-749-333-724,00lei30,00lei -
Lit
Anatomic Graffiti
Superman o întâlnește pe Albă ca Zăpada. Sufletele hrănesc miezul de foc al Galaxiei. Violența, ca banal mod de viață, zămislește monștri. Un joc cu bile răstoarnă universurile. S—a inventat mașina de micșorat orice.
Povestirile science—fiction semnate Dănuț Ungureanu sunt spectaculoase prin insolitul subiectelor, prin scriitura alertă și imaginativă, prin originalitate, poezie și umor.
Dar științifico—fantasticul este, în strategia scriitorului, un pretext pentru a vorbi despre prezentul și trecutul nostru, cel puțin la fel de intens ca despre lumile alternative ori viitoare pe care le înfățișează.
Volumul „Anatomic Graffiti” poate fi descifrat atât ca o culegere de texte science—fiction de calitate, ale unui autor consacrat, binecunoscut în domeniu, cât și ca o colecție de parabole despre om, omenie, omenire…
ISBN: 978-606-94273-0-920,00lei25,00lei -
Lit
Atavic
Acum, in fine, avem si noi un Simon Toyne. Daca va fi tradus, „Atavic”-ul lui Liviu Surugiu va fi un best-seller international. N-am nici o indoiala. Sunt primul care a spus ca „Atavic” este un roman senzational, care te tine cu sufletul la gura, reusind sa fie in acelasi timp un thriller cu toate datele genului – dar si sa aiba o miza profunda, privind trecutul si viitorul omenirii.Nu spun mai mult! Trebuie sa cititi cartea!
Tudor Calin Zarojanu
Scris cu energie si inventivitate, romanul lui Liviu Surugiu, Atavic, este un sefe remarcabil, reusind in plus performanta de a contine si nucleele unor proiecte narative tinand de alte sfere literare. De aici, salutara complicatie intelectuala dovedita de text. Astfel, fragmentele de pura actiune fizica si cele derivate din teoria conspiratiei promit sa se transforme intr-un bun scenariu de film, iar extrapolarile unor idei tinand de istoria crestinismului si de progresele geneticii contemporane contureaza o lume paralela, unde totul este posibil in materie de modelare umana. De semnalat si fragmentele pur poetice, aparute spre sfarsitul romanului, unde apocalipsa biblica este memorabil ilustrata prin mijloace tehnologice.
O carte-provocare, adresata cititorilor doritori sa traiasca vertijul intelectual.
Voicu BugariuISBN: 978-606-8571-56-030,00lei37,00lei -
Lit
Camera Obscură
„Interesanta si incitanta la lectura este lipsa de morga a scriitoarei, care colinda registrele exprimarii fara sa-si puna cu gravitate problema unitatii stilistice. Daca ar fi fost poeta, probabil ca Anamaria Ionescu ar fi rimat, fara pic de inhibitie, „show-uri” cu „nouri”. Tot astfel, la ea, inventia si autobiograficul, chiar daca doar banuit, se alatura firesc. O desuetudine evident elaborata se grefeaza, fara sa socheze, pe spontaneitatea debordanta a relatarii unor trairi la limita incandescentei.”
Dan MucenicISBN: 978-606-749-066-418,00lei23,00lei -
Lit
Cincizeci de ani
Cincizeci de ani este un fragment de istorie românească văzută prin destinul unei tinere obişnuite care urmează o facultate în anii 50, începe să profeseze la începutul anilor 60 şi este martora unor evenimente ce au marcat viaţa tuturor: revoltele studenţeşti din 1956, deportările în Bărăgan, colectivizarea forţată ş.a. Şi care rămâne o figură optimistă, chiar dacă în viaţa ei apar şi vinovăţii, şi trăieşte o poveste de iubire definitorie. Un roman care ar putea fi al oricăruia dintre noi… cei de-o anume vârstă… (Stelian Ţurlea)
ISBN: n/a20,00lei24,00lei -
-
Lit
Crăciunul care nu a mai venit
1989. Iulian, un tânăr plin de vise, și spernațe încearcă să treacă clandestin frontiera și este prins. Condamnat la închisoare, el își pierde viața la câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței.
Ana, sora lui, este la vârsta năzuințelor liceale când se întâmplă nenorocirea. Și, din acel moment, viața ei și a familiei se prăbușește ca un castel de cărți de joc.
Revoluția din decembrie ’89 aduce un licăr de speranță. Poate că visele ar putea renaște. Și vor putea să afle cine este vinovat pentru drama familiei lor. Fata se aruncă în viață cu impetuozitatea unei furtuni. Și totuși, fantoma fratelui ei este mereu prezentă. Uneori Ana se cufundă în amintirile despre Iulian. Alteori fuge de ele într-un mod apropae distructiv. Ca să poată să se elibereze, să facă pace cu trecutul, trebuie să afle ce s-a întâmplat în acea primăvară blestemată când fratele ei s-a întors acasă între patru scânduri. Dar drumul către adevăr e lung, sinuos și, uneori, periculos. Iar decoperirea lui nu întotdeauna izbăvește…
Un roman cu și despre oamenii care au trăit tranziția între comunism și liberatate.
ISBN: 978-606-749-279-824,00lei29,00lei -
-
Lit
Despre trecut o poveste din prezent
O abordare condescendentă, însuflețită de exemple personale și o poveste ușor de citit. Un trecut care a influențat, determinat și clădit viața unui om și direcția unei țări. La 97 de ani, Eduard Conescu, oferă o frântură din experiența sa între anii 1930-1989, o perioadă din istorie plină de provocări, schimbări politice, militare și economice.
ISBN: 978-606-749-664-225,00lei31,00lei -
Lit
DezOnoare
Deși DezOnoare este o operă de ficțiune, flagelul crimelor în numele onoarei e foarte real. În fiecare an, în Pakistan, sute de femei sunt ucise pentru „onoare”. Conceptul de încălcare a onoarei e foarte vag și poate însemna orice, de la sarcina în afara căsătoriei la refuzul de a se căsători cu cineva pe care nu-l place sau, chiar, simpla căutare a unui loc de muncă.
Deși s-au făcut pași pentru eradicarea odioasei tradiții, mai sunt încă mulți de realizat în viitor. Sper că prin această carte, cititorii vor conștientiza că această practică îngrozitoare încă există în Pakistan și că vor încurajați să acționeze pentru a-i pune capăt.
Awais Khan,
Lahore, Pakistan
Noiembrie, 2023ISBN: 978-606-749-691-844,00lei55,00lei -
Lit
Diminețile lui Leopold în teritoriu. Al doilea volum din seria Leopold
În vara anului 202*, aerul Bucureștiului, al marilor și micilor orașe, chiar și al așezărilor de pe coasta munților, al teritoriului într-un cuvânt, era îmbâcsit. În iarnă și în primăvară fusese la fel. Se stricase de ani buni, poate un deceniu sau două, dar nu era atât de năclăit ca în acea vară. Scurte perioade de relativă ameliorare apăreau la câteva zile ca un fel de capcană. O cupolă invizibilă atârna apăsătoare deasupra capitalei, a teritoriului, și nu era nimic de făcut; se simțise mai puțin în lunile epidemiei de Coronavirus, dar nimeni nu-și dorea să retrăiască ce trăise.
La sfârșitul lui august, cu o zi înainte ca Leopold să ajungă la București, un fapt divers s-a petrecut pe terasa cafenelei Mon ami și a căzut ca o binefacere. Era prevăzută în toamnă o nouă criză de epilepsie politică, socială, culturală, dar un mic și amețitor gust de ce îl așteaptă nu strica neamului căzut în transă în fața televizoarelor. Nu i s-a dat proporțiile unei drame naționale, ar fi fost mai greu de digerat dar, după pauza relativă impusă de epidemie, ocazia s-a dovedit excelentă pentru a reaminti cu vehemență pericolele care pândeau societatea românească în contextul naționalismului, extremismului de stânga și de dreapta, anarhismului, populismului, xenofobiei, sexo-marxismului, progresismului, etc. care făceau ravagii pe continent, de fapt în întreaga lume.
Diminețile lui Leopold în teritoriu este cronica fidelă a celor câteva zile în care s-a consumat faptul divers înainte să înceapă ploile și, capcană trecătoare, aerul să se limpezească.
ISBN: 978-606-749-498-331,00lei39,00lei
-
Lit
108 lacrimi de iubire. Catrene
16
Tristețile am să le-ngrop în bucurie
Pustiul îl alung și înapoi n-o să mai vie
Iar slăbiciunea mea am să o pun la soare
Și-ncet, cu drag, va deveni o floare.30
Să mă topesc, să mă dizolv în tine,
Iar tu, nimic din TU, să nu mai fii…
Rămas-au doar gânduri divine,
Eternitatea-n vise de copii. -
Lit
9 Istorii reutilizate
Eugen Lenghel e unul dintre scriitorii rari pentru care proza scurta e o vocatie, caracterul concis al scrierilor sale tinand de o modalitate de expresie si nu de saracie ideatica. Noua povestiri? Da, desi ar fi putut fi si noua romane, fiindca ideile SF si substanta epica in care au fost ele ambalate ar fi permis extinderea fiecareia dintre ele la dimensiunea unui roman. Autorul a preferat insa reteta clasica a povestirii, avand limpede in minte modelul impus in Romania de anii in care literatura science-fiction isi castiga publicul imens pe care ultimele doua decenii l-au cam risipit.Ritm, idee, suspans, finaluri neasteptate, accident stiintific, actiune, teme de meditatie, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel intr-o carte care trebuie citita mai ales de aceia care au ramas perpetuu indragostiti de epoca de aur a science-fiction-ului si care stiu din teorie sau simt din instinct ca stilul clasic nu se demodeaza niciodata.
-
Lit
Amor fără alcool
Povestirile lui Ciprian Baciu au nerv, sunt dinamice, au „motricitate” (expresia îi aparține autorului). Fraza e alertă, concentrată, scriitura, atmosfera, personajele, pretextul epic glisează metodic, uneori ușor previzibil, alteori bruscând, cu efecte benefice, liniaritatea textului și așteptările/comoditățile cititorului, dinspre un context uman-social, conectat la realul profan, imediat, de ultimă oră, înspre zona prozei de tip fantasy ori science fiction. Desigur, cu strategiile, de captatio, aferente genului, cu proiecții înspre lumi și zone onirice, suprareale. Dincolo de unele „stridențe” retorice (ținând poate de trendul și reflexele generaționiste), prin prozele sale cele mai reușite (iar ele chiar există!, cititorul le va descoperi singur), debutul lui Ciprian Baciu anunță, grație unei vocații autentice, numele unui nou prozator timișorean. O dată în plus timișorean (și) prin faptul că toposul, spațiul întâmplărilor din povestirile sale este, în mod frecvent, unul recognoscibil: Timișoara.
Eugen Bunaru
-
Lit
Anatomic Graffiti
Superman o întâlnește pe Albă ca Zăpada. Sufletele hrănesc miezul de foc al Galaxiei. Violența, ca banal mod de viață, zămislește monștri. Un joc cu bile răstoarnă universurile. S—a inventat mașina de micșorat orice.
Povestirile science—fiction semnate Dănuț Ungureanu sunt spectaculoase prin insolitul subiectelor, prin scriitura alertă și imaginativă, prin originalitate, poezie și umor.
Dar științifico—fantasticul este, în strategia scriitorului, un pretext pentru a vorbi despre prezentul și trecutul nostru, cel puțin la fel de intens ca despre lumile alternative ori viitoare pe care le înfățișează.
Volumul „Anatomic Graffiti” poate fi descifrat atât ca o culegere de texte science—fiction de calitate, ale unui autor consacrat, binecunoscut în domeniu, cât și ca o colecție de parabole despre om, omenie, omenire…
-
Lit
Atavic
Acum, in fine, avem si noi un Simon Toyne. Daca va fi tradus, „Atavic”-ul lui Liviu Surugiu va fi un best-seller international. N-am nici o indoiala. Sunt primul care a spus ca „Atavic” este un roman senzational, care te tine cu sufletul la gura, reusind sa fie in acelasi timp un thriller cu toate datele genului – dar si sa aiba o miza profunda, privind trecutul si viitorul omenirii.Nu spun mai mult! Trebuie sa cititi cartea!
Tudor Calin Zarojanu
Scris cu energie si inventivitate, romanul lui Liviu Surugiu, Atavic, este un sefe remarcabil, reusind in plus performanta de a contine si nucleele unor proiecte narative tinand de alte sfere literare. De aici, salutara complicatie intelectuala dovedita de text. Astfel, fragmentele de pura actiune fizica si cele derivate din teoria conspiratiei promit sa se transforme intr-un bun scenariu de film, iar extrapolarile unor idei tinand de istoria crestinismului si de progresele geneticii contemporane contureaza o lume paralela, unde totul este posibil in materie de modelare umana. De semnalat si fragmentele pur poetice, aparute spre sfarsitul romanului, unde apocalipsa biblica este memorabil ilustrata prin mijloace tehnologice.
O carte-provocare, adresata cititorilor doritori sa traiasca vertijul intelectual.
Voicu Bugariu -
Lit
Camera Obscură
„Interesanta si incitanta la lectura este lipsa de morga a scriitoarei, care colinda registrele exprimarii fara sa-si puna cu gravitate problema unitatii stilistice. Daca ar fi fost poeta, probabil ca Anamaria Ionescu ar fi rimat, fara pic de inhibitie, „show-uri” cu „nouri”. Tot astfel, la ea, inventia si autobiograficul, chiar daca doar banuit, se alatura firesc. O desuetudine evident elaborata se grefeaza, fara sa socheze, pe spontaneitatea debordanta a relatarii unor trairi la limita incandescentei.”
Dan Mucenic -
Lit
Cincizeci de ani
Cincizeci de ani este un fragment de istorie românească văzută prin destinul unei tinere obişnuite care urmează o facultate în anii 50, începe să profeseze la începutul anilor 60 şi este martora unor evenimente ce au marcat viaţa tuturor: revoltele studenţeşti din 1956, deportările în Bărăgan, colectivizarea forţată ş.a. Şi care rămâne o figură optimistă, chiar dacă în viaţa ei apar şi vinovăţii, şi trăieşte o poveste de iubire definitorie. Un roman care ar putea fi al oricăruia dintre noi… cei de-o anume vârstă… (Stelian Ţurlea)
-
-
Lit
Crăciunul care nu a mai venit
1989. Iulian, un tânăr plin de vise, și spernațe încearcă să treacă clandestin frontiera și este prins. Condamnat la închisoare, el își pierde viața la câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței.
Ana, sora lui, este la vârsta năzuințelor liceale când se întâmplă nenorocirea. Și, din acel moment, viața ei și a familiei se prăbușește ca un castel de cărți de joc.
Revoluția din decembrie ’89 aduce un licăr de speranță. Poate că visele ar putea renaște. Și vor putea să afle cine este vinovat pentru drama familiei lor. Fata se aruncă în viață cu impetuozitatea unei furtuni. Și totuși, fantoma fratelui ei este mereu prezentă. Uneori Ana se cufundă în amintirile despre Iulian. Alteori fuge de ele într-un mod apropae distructiv. Ca să poată să se elibereze, să facă pace cu trecutul, trebuie să afle ce s-a întâmplat în acea primăvară blestemată când fratele ei s-a întors acasă între patru scânduri. Dar drumul către adevăr e lung, sinuos și, uneori, periculos. Iar decoperirea lui nu întotdeauna izbăvește…
Un roman cu și despre oamenii care au trăit tranziția între comunism și liberatate.
-
-
Lit
Despre trecut o poveste din prezent
O abordare condescendentă, însuflețită de exemple personale și o poveste ușor de citit. Un trecut care a influențat, determinat și clădit viața unui om și direcția unei țări. La 97 de ani, Eduard Conescu, oferă o frântură din experiența sa între anii 1930-1989, o perioadă din istorie plină de provocări, schimbări politice, militare și economice.
-
Lit
DezOnoare
Deși DezOnoare este o operă de ficțiune, flagelul crimelor în numele onoarei e foarte real. În fiecare an, în Pakistan, sute de femei sunt ucise pentru „onoare”. Conceptul de încălcare a onoarei e foarte vag și poate însemna orice, de la sarcina în afara căsătoriei la refuzul de a se căsători cu cineva pe care nu-l place sau, chiar, simpla căutare a unui loc de muncă.
Deși s-au făcut pași pentru eradicarea odioasei tradiții, mai sunt încă mulți de realizat în viitor. Sper că prin această carte, cititorii vor conștientiza că această practică îngrozitoare încă există în Pakistan și că vor încurajați să acționeze pentru a-i pune capăt.
Awais Khan,
Lahore, Pakistan
Noiembrie, 2023 -
Lit
Diminețile lui Leopold în teritoriu. Al doilea volum din seria Leopold
În vara anului 202*, aerul Bucureștiului, al marilor și micilor orașe, chiar și al așezărilor de pe coasta munților, al teritoriului într-un cuvânt, era îmbâcsit. În iarnă și în primăvară fusese la fel. Se stricase de ani buni, poate un deceniu sau două, dar nu era atât de năclăit ca în acea vară. Scurte perioade de relativă ameliorare apăreau la câteva zile ca un fel de capcană. O cupolă invizibilă atârna apăsătoare deasupra capitalei, a teritoriului, și nu era nimic de făcut; se simțise mai puțin în lunile epidemiei de Coronavirus, dar nimeni nu-și dorea să retrăiască ce trăise.
La sfârșitul lui august, cu o zi înainte ca Leopold să ajungă la București, un fapt divers s-a petrecut pe terasa cafenelei Mon ami și a căzut ca o binefacere. Era prevăzută în toamnă o nouă criză de epilepsie politică, socială, culturală, dar un mic și amețitor gust de ce îl așteaptă nu strica neamului căzut în transă în fața televizoarelor. Nu i s-a dat proporțiile unei drame naționale, ar fi fost mai greu de digerat dar, după pauza relativă impusă de epidemie, ocazia s-a dovedit excelentă pentru a reaminti cu vehemență pericolele care pândeau societatea românească în contextul naționalismului, extremismului de stânga și de dreapta, anarhismului, populismului, xenofobiei, sexo-marxismului, progresismului, etc. care făceau ravagii pe continent, de fapt în întreaga lume.
Diminețile lui Leopold în teritoriu este cronica fidelă a celor câteva zile în care s-a consumat faptul divers înainte să înceapă ploile și, capcană trecătoare, aerul să se limpezească.
-
Lit
108 lacrimi de iubire. Catrene
16
Tristețile am să le-ngrop în bucurie
Pustiul îl alung și înapoi n-o să mai vie
Iar slăbiciunea mea am să o pun la soare
Și-ncet, cu drag, va deveni o floare.30
Să mă topesc, să mă dizolv în tine,
Iar tu, nimic din TU, să nu mai fii…
Rămas-au doar gânduri divine,
Eternitatea-n vise de copii.22,00lei27,00lei -
Lit
9 Istorii reutilizate
Eugen Lenghel e unul dintre scriitorii rari pentru care proza scurta e o vocatie, caracterul concis al scrierilor sale tinand de o modalitate de expresie si nu de saracie ideatica. Noua povestiri? Da, desi ar fi putut fi si noua romane, fiindca ideile SF si substanta epica in care au fost ele ambalate ar fi permis extinderea fiecareia dintre ele la dimensiunea unui roman. Autorul a preferat insa reteta clasica a povestirii, avand limpede in minte modelul impus in Romania de anii in care literatura science-fiction isi castiga publicul imens pe care ultimele doua decenii l-au cam risipit.Ritm, idee, suspans, finaluri neasteptate, accident stiintific, actiune, teme de meditatie, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel intr-o carte care trebuie citita mai ales de aceia care au ramas perpetuu indragostiti de epoca de aur a science-fiction-ului si care stiu din teorie sau simt din instinct ca stilul clasic nu se demodeaza niciodata.
18,00lei23,00lei -
Lit
Aerul depărtării. Poeme
Cuprins
Aerul depărtării – poeme originale
Apa timpului – poeme din volumul Apa timpului
Through the looking glass/ prin oglinda – poeme bilingve
#COD-A 113 American me **
Addendum (Interviu realizat de Simona Preda, pentru Timpul, publicat la 31.07.2017 – fragmente).22,00lei27,00lei -
Lit
Amor fără alcool
Povestirile lui Ciprian Baciu au nerv, sunt dinamice, au „motricitate” (expresia îi aparține autorului). Fraza e alertă, concentrată, scriitura, atmosfera, personajele, pretextul epic glisează metodic, uneori ușor previzibil, alteori bruscând, cu efecte benefice, liniaritatea textului și așteptările/comoditățile cititorului, dinspre un context uman-social, conectat la realul profan, imediat, de ultimă oră, înspre zona prozei de tip fantasy ori science fiction. Desigur, cu strategiile, de captatio, aferente genului, cu proiecții înspre lumi și zone onirice, suprareale. Dincolo de unele „stridențe” retorice (ținând poate de trendul și reflexele generaționiste), prin prozele sale cele mai reușite (iar ele chiar există!, cititorul le va descoperi singur), debutul lui Ciprian Baciu anunță, grație unei vocații autentice, numele unui nou prozator timișorean. O dată în plus timișorean (și) prin faptul că toposul, spațiul întâmplărilor din povestirile sale este, în mod frecvent, unul recognoscibil: Timișoara.
Eugen Bunaru
24,00lei30,00lei -
Lit
Anatomic Graffiti
Superman o întâlnește pe Albă ca Zăpada. Sufletele hrănesc miezul de foc al Galaxiei. Violența, ca banal mod de viață, zămislește monștri. Un joc cu bile răstoarnă universurile. S—a inventat mașina de micșorat orice.
Povestirile science—fiction semnate Dănuț Ungureanu sunt spectaculoase prin insolitul subiectelor, prin scriitura alertă și imaginativă, prin originalitate, poezie și umor.
Dar științifico—fantasticul este, în strategia scriitorului, un pretext pentru a vorbi despre prezentul și trecutul nostru, cel puțin la fel de intens ca despre lumile alternative ori viitoare pe care le înfățișează.
Volumul „Anatomic Graffiti” poate fi descifrat atât ca o culegere de texte science—fiction de calitate, ale unui autor consacrat, binecunoscut în domeniu, cât și ca o colecție de parabole despre om, omenie, omenire…
20,00lei25,00lei -
Lit
Atavic
Acum, in fine, avem si noi un Simon Toyne. Daca va fi tradus, „Atavic”-ul lui Liviu Surugiu va fi un best-seller international. N-am nici o indoiala. Sunt primul care a spus ca „Atavic” este un roman senzational, care te tine cu sufletul la gura, reusind sa fie in acelasi timp un thriller cu toate datele genului – dar si sa aiba o miza profunda, privind trecutul si viitorul omenirii.Nu spun mai mult! Trebuie sa cititi cartea!
Tudor Calin Zarojanu
Scris cu energie si inventivitate, romanul lui Liviu Surugiu, Atavic, este un sefe remarcabil, reusind in plus performanta de a contine si nucleele unor proiecte narative tinand de alte sfere literare. De aici, salutara complicatie intelectuala dovedita de text. Astfel, fragmentele de pura actiune fizica si cele derivate din teoria conspiratiei promit sa se transforme intr-un bun scenariu de film, iar extrapolarile unor idei tinand de istoria crestinismului si de progresele geneticii contemporane contureaza o lume paralela, unde totul este posibil in materie de modelare umana. De semnalat si fragmentele pur poetice, aparute spre sfarsitul romanului, unde apocalipsa biblica este memorabil ilustrata prin mijloace tehnologice.
O carte-provocare, adresata cititorilor doritori sa traiasca vertijul intelectual.
Voicu Bugariu30,00lei37,00lei -
Lit
Camera Obscură
„Interesanta si incitanta la lectura este lipsa de morga a scriitoarei, care colinda registrele exprimarii fara sa-si puna cu gravitate problema unitatii stilistice. Daca ar fi fost poeta, probabil ca Anamaria Ionescu ar fi rimat, fara pic de inhibitie, „show-uri” cu „nouri”. Tot astfel, la ea, inventia si autobiograficul, chiar daca doar banuit, se alatura firesc. O desuetudine evident elaborata se grefeaza, fara sa socheze, pe spontaneitatea debordanta a relatarii unor trairi la limita incandescentei.”
Dan Mucenic18,00lei23,00lei -
Lit
Cincizeci de ani
Cincizeci de ani este un fragment de istorie românească văzută prin destinul unei tinere obişnuite care urmează o facultate în anii 50, începe să profeseze la începutul anilor 60 şi este martora unor evenimente ce au marcat viaţa tuturor: revoltele studenţeşti din 1956, deportările în Bărăgan, colectivizarea forţată ş.a. Şi care rămâne o figură optimistă, chiar dacă în viaţa ei apar şi vinovăţii, şi trăieşte o poveste de iubire definitorie. Un roman care ar putea fi al oricăruia dintre noi… cei de-o anume vârstă… (Stelian Ţurlea)
20,00lei24,00lei -
20,00lei
24,00lei -
Lit
Crăciunul care nu a mai venit
1989. Iulian, un tânăr plin de vise, și spernațe încearcă să treacă clandestin frontiera și este prins. Condamnat la închisoare, el își pierde viața la câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței.
Ana, sora lui, este la vârsta năzuințelor liceale când se întâmplă nenorocirea. Și, din acel moment, viața ei și a familiei se prăbușește ca un castel de cărți de joc.
Revoluția din decembrie ’89 aduce un licăr de speranță. Poate că visele ar putea renaște. Și vor putea să afle cine este vinovat pentru drama familiei lor. Fata se aruncă în viață cu impetuozitatea unei furtuni. Și totuși, fantoma fratelui ei este mereu prezentă. Uneori Ana se cufundă în amintirile despre Iulian. Alteori fuge de ele într-un mod apropae distructiv. Ca să poată să se elibereze, să facă pace cu trecutul, trebuie să afle ce s-a întâmplat în acea primăvară blestemată când fratele ei s-a întors acasă între patru scânduri. Dar drumul către adevăr e lung, sinuos și, uneori, periculos. Iar decoperirea lui nu întotdeauna izbăvește…
Un roman cu și despre oamenii care au trăit tranziția între comunism și liberatate.
24,00lei29,00lei -
28,00lei
35,00lei -
Lit
Despre trecut o poveste din prezent
O abordare condescendentă, însuflețită de exemple personale și o poveste ușor de citit. Un trecut care a influențat, determinat și clădit viața unui om și direcția unei țări. La 97 de ani, Eduard Conescu, oferă o frântură din experiența sa între anii 1930-1989, o perioadă din istorie plină de provocări, schimbări politice, militare și economice.
25,00lei31,00lei -
Lit
DezOnoare
Deși DezOnoare este o operă de ficțiune, flagelul crimelor în numele onoarei e foarte real. În fiecare an, în Pakistan, sute de femei sunt ucise pentru „onoare”. Conceptul de încălcare a onoarei e foarte vag și poate însemna orice, de la sarcina în afara căsătoriei la refuzul de a se căsători cu cineva pe care nu-l place sau, chiar, simpla căutare a unui loc de muncă.
Deși s-au făcut pași pentru eradicarea odioasei tradiții, mai sunt încă mulți de realizat în viitor. Sper că prin această carte, cititorii vor conștientiza că această practică îngrozitoare încă există în Pakistan și că vor încurajați să acționeze pentru a-i pune capăt.
Awais Khan,
Lahore, Pakistan
Noiembrie, 202344,00lei55,00lei -
Lit
Diminețile lui Leopold în teritoriu. Al doilea volum din seria Leopold
În vara anului 202*, aerul Bucureștiului, al marilor și micilor orașe, chiar și al așezărilor de pe coasta munților, al teritoriului într-un cuvânt, era îmbâcsit. În iarnă și în primăvară fusese la fel. Se stricase de ani buni, poate un deceniu sau două, dar nu era atât de năclăit ca în acea vară. Scurte perioade de relativă ameliorare apăreau la câteva zile ca un fel de capcană. O cupolă invizibilă atârna apăsătoare deasupra capitalei, a teritoriului, și nu era nimic de făcut; se simțise mai puțin în lunile epidemiei de Coronavirus, dar nimeni nu-și dorea să retrăiască ce trăise.
La sfârșitul lui august, cu o zi înainte ca Leopold să ajungă la București, un fapt divers s-a petrecut pe terasa cafenelei Mon ami și a căzut ca o binefacere. Era prevăzută în toamnă o nouă criză de epilepsie politică, socială, culturală, dar un mic și amețitor gust de ce îl așteaptă nu strica neamului căzut în transă în fața televizoarelor. Nu i s-a dat proporțiile unei drame naționale, ar fi fost mai greu de digerat dar, după pauza relativă impusă de epidemie, ocazia s-a dovedit excelentă pentru a reaminti cu vehemență pericolele care pândeau societatea românească în contextul naționalismului, extremismului de stânga și de dreapta, anarhismului, populismului, xenofobiei, sexo-marxismului, progresismului, etc. care făceau ravagii pe continent, de fapt în întreaga lume.
Diminețile lui Leopold în teritoriu este cronica fidelă a celor câteva zile în care s-a consumat faptul divers înainte să înceapă ploile și, capcană trecătoare, aerul să se limpezească.
31,00lei39,00lei