Comunicare media
Afișez 1–15 din 221 de rezultate
-
Comunicare media
30 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT JURNALISTIC ȘI DE COMUNICARE ÎN ESTUL EUROPEI
Volumul reunește câteva dintre comunicările prezentate la Conferința regională „30 de ani de învățământ jurnalistic și de comunicare în fostele țări comuniste din Estul Europei. De la cucerirea libertății de exprimare la comunicarea digitală”, organizată între 20 și 21 mai 2021 de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (Universitatea de Stat din Moldova), Departamentul de Radio și Televiziune (Universitatea „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia) și Departamentul de Comunicare și Jurnalism (Facultatea de Filosofie, Universitatea din Niš, Serbia).
Lucrările sunt semnate de profesori și cercetători din domeniul jurnalismului și comunicării din universități și centre de cercetare din Albania, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, Turcia, și România. Temele abordate se referă la evoluția învățământului de jurnalism din ultimii 30 de ani și la provocările actuale din domeniul comunicării publice.
ISBN: n/a54,00lei67,00lei -
Comunicare media
Anatomia cenzurii: comunizarea presei din România (1944-1947). Monografie
Aceste normative, cu un caracter general, au complicat și mai mult procesul de cenzurare, dând frecvent ocazia cenzorilor de a reține cu și mult mai multă ușurință articole de interes general, pe lângă cele cu caracter politic. Nu se admiteau spre publicare decât comunicatele oficiale privind situația economică a populației, presa ajungând astfel sa vehiculeze o „non-actualitate”. Întregii prese i se cerea sa adere la „adevărurile oficiale” și în cazul în care nu o făcea să nu-și manifeste îndoiala, să nu exprime comparații și, mai ales, să nu critice.
În paralel structurile de propagandă de stat și de partid trebuiau să popularizeze „marile realizări ale guvernului” și ajutorul consistent acordat României de către Uniunea Sovietică, pentru depășirea problemelor economice. Dar să fie trecute sub tăcere ajutoarele venite de la aliații anglo-americani, teme propagandistice care reflectau interesele celor care controlau mijloacele de comunicare. Încălcând noile normative, ziarele riscau suspendarea și chiar suprimarea pe motivul publicării unor „știri alarmiste”.ISBN: 978-606-749-542-350,00lei63,00lei -
Comunicare media
Antropologie politică
Antropologia politică este o disciplină de graniță din sistemul științelor politice care studiază, dintr-o perspectivă comparativă, geneza și evoluția formelor și instituțiilor politice precum și modalitățile de organizare a comunităților politice, de la societățile arhaice până în zilele noastre. Antropologia politică este o disciplină de graniță deoarece, ca și în cazul sociologiei sau filosofiei politice, obiectul de studiu este politicul în integralitatea manifestărilor sale specifice, iar tehnicile de cercetare aparțin domeniului antropologic, în special cercetărilor de teren.
Alături de antropologia fizică, juridică, culturală, socială, lingvistică, economică, vizuală, antropologia politică este o ramură a antropologiei generale care ca știință integrală despre om, studiază „evoluția lui filogenetică de la hominide la humanide, de la primele făpturi umane, nediferențiate rasial, până la marea varietate a raselor umane, de la procesul antropogenezei până la marea diversitate a proceselor etnogenezei, de la complexitatea lui biologică, socială și psihologică până la activitatea lui creatoare”.ISBN: n/a24,00lei30,00lei -
Comunicare media
Aspecte ale polifoniei lingvistice
Cartea de față explică mecanismul de funcționare al polifoniei în patru direcții, doar formal diferite, dar subscriind toate aceluiași tipar de constricție: fiecare voce sau punct de vedere lasă să răzbată un conglomerat de alte voci sau puncte de vedere pe care le comportă, cu care se identifică sau de care se distanțează.
ISBN: n/a20,00lei25,00lei -
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
ISBN: n/a47,00lei59,00lei -
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
Studiile și cercetările în domeniul audiovizualului, prezentate la Congres, sunt dovada constantelor preocupări universitare și extra-universitare ale comunității științifice din România și Republica Moldova, în vederea favorizării cunoașterii științifice și punerii acesteia în circuitul larg al publicului. Lucrările au fost grupate pe trei categorii (Televiziune, Radio și Evoluția presei), primele două aparținând audiovizualului, iar cea de-a treia fiind păstrată pentru ca și lucrările varia prezentate la congres să ajungă totuși la cunoștința publicului larg. Sunt interesante abordările, analizele și interpretările realizate de autorii textelor, unele reușind să scoată la lumină informații uitate sau pierdute, prin evocarea unor figuri importante ale domeniului sau prin relatarea activităților și evoluției lor.
ISBN: 978-606-749-569-047,00lei59,00lei -
Comunicare media
Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă
Am intitulat volumul de fata „Autor de unul singur” dintr-un motiv foarte simplu. Este pentru mine un prilej de a impartasi cateva din constatarile legate de propria mea evolutie in domeniul scrisului creativ, fara nici cea mai mica pretentie didactica.
ISBN: n/a18,00lei22,00lei -
Comunicare media
Bazele epistemice ale comunicării
Autorii evocati (?) se afla in cautarea unitatii, a sensului si a unei directii-reper pentru omenire (si, probabil, pentru ei insisi).
Proiectelor acestora il adaug pe al meu, care, in pofida defectelor si slabiciunilor sale, are cel putin trei merite:
1. nu propune intoarcerea la premodernitate
2) nu propune intoarcerea la o modernitatea confiscata de pozitivism
3) nu mizeaza pe re-descoperirea lui Dumnezeu – un proces care se afla inca abia la inceput, cu sanse incerte de a avea un impact major in spatiul public.ISBN: 978-606-8571-07-238,00lei47,00lei -
Comunicare media
Biblioteca 2.0
Abordarea teoretică se sprijină pe numeroase studii de caz, ceea ce conferă o imagine cuprinzătoare asupra conceptului studiat, lucrarea fiind una deosebită, extrem de bogată în date și informații, dar și în comentarii critice privind ideile și teoriile contemporane legate de carte, bibliotecă și informație, foarte utilă pentru știința bibliotecii din România, pentru bibliotecarul actual, dar și pentru utilizatorul aflat într-o permanentă explorare a spațiului informației și cunoașterii. Lucrarea oferă o lectură completă, fără sincope în înțelegerea textului, grație și unui stil științific fluent cu fraze clare și bine articulate. Aparatul critic este extrem de bine realizat, iar rigoarea științifică este cuvântul de ordine al întregului construct.
Recomand cu căldură această lucrare de excepție tuturor celor interesați de ceea ce înseamnă biblioteca actuală și procesul de reinventare a acesteia în societatea informației și a cunoașterii, din perspectiva globalizării și virtualizării serviciilor și resurselor, a integrării în sfera publică contemporană.
Prof. univ. emerit Mircea Regneală
ISBN: n/a50,00lei63,00lei -
Comunicare media
Bloguri, facebook și politică
Cine și-ar fi imaginat că nu vom mai avea nevoie de cunoștințe sofisticate și echipe de IT pentru a putea fi creatori de conținut online, că noțiunile de divertisment, învățare, socializare, spațiu public și spațiu privat vor căpăta astfel de dimensiuni și înțelesuri, că vom ajunge să folosim zilnic cuvinte și tehnologii care nu existau acum câțiva ani și că, practic, vom trăi simultan în două lumi, offline și online? Aceasta este miza de la care pornește lucrarea de față, dovedindu-se a fi foarte utilă atât studenților de la facultățile de științe politice, comunicare, jurnalism, în căutarea unor informații de actualitate despre impactul noilor media asupra politicii autohtone, cât și consultanților politici în căutarea unor idei pentru campaniile viitoare și chiar, de ce nu, politicienilor actuali sau viitori, în căutarea unor răspunsuri și soluții la problemele de legitimitate politică și comunicare electorală. În mod evident, rezultatele cercetărilor făcute de cei trei autori nu pot fi generalizate și nici nu au pretenții de exhaustivitate.
La momentul apariției acestei cărți, continuarea ei a început deja să fie scrisă. Cercetări noi sunt deja în desfășurare și este foarte probabil ca cititorii acestei cărți să îi regăsească foarte curând pe cei trei autori reuniți iar sub titlul unei noi cărți despre noile media sau separat, în lucrări individuale.ISBN: n/a20,00lei25,00lei -
Comunicare media
Brand-urile în era Web 2.0. Conținutul generat de consumator
In era Web 2.0, brand-urile nu mai apartin comunicatorilor, ci consumatorilor. Bariera dintre producatorii de continut si consumatorii acestuia pare sa devina invizibila odata cu aparitia noilor tehnologii.
ISBN: n/a30,00lei37,00lei -
Comunicare media
Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor.
Volumul Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor își propune să ofere o viziune a schimbărilor survenite în industria Marcomm. Dar nu oricum, ci prin vocea specialiștilor, a acelor profesioniști care au fost puși în fața schimbării accelerate. Am încercat să adunăm în acest volum specialiști în comunicare, branding, relații publice sau marketing care vin din industrii diferite. I-am invitat să-și aștearnă experiența schimbării și impactul pe care l-au resimțit, atât la nivel individual, personal, dar mai ales la nivel profesional. I-am rugat să se bazeze în scrierile lor doar pe ceea ce au trăit și experimentat în anul pandemic. Ne-am propus o abordare personală, o scriere de tip storytelling. Ne dorim ca din poveștile lor să învățăm fiecare ceva nou, să luăm cu noi o lecție.
ISBN: 978-606-749-560-736,00lei45,00lei -
Comunicare media
Brandul de oras ca vector al brandului de tara
Sibiu – Capitala europeana a culturii
Cel care parcurge volumul de fata va avea un castig cert, asigurat de perspectiva pe care o intemeiaza lucrarea, de bogatia informatiei si – de ce nu? – de caldura cu care este tratata.
ISBN: n/a32,00lei39,00lei -
Comunicare media
Brandurile globale. O cercetare cros-culturală
O cercetare cros-culturală oferă o sinteză pertinentă a unui domeniu de stringentă actualitate: problematizarea comunicării publicitare la nivel teoretic și aplicativ. Lucrarea de față își propune o radiografie a semnului publicitar, în forma lui cea mai cunoscută și în același timp cea mai complexă: brandul. Ceea ce ne interesează în mod special în acest demers este modul în care sunt decodate sensurile asociate unui brand, dacă este vorba despre o imagine mentală, despre un conglomerat de sensuri, despre un mit în sensul barthesian al termenului, cu alte cuvinte care sunt mecanismele după care funcționează un brand, cum se modifică înțelesul lui în timp și în spațiu. Perspectiva pe care o propunem este una în mod esențial semiotică, a brandului ca semn purtător de semnificație, a brandului ca semn special între semnele publicitare.
ISBN: n/a20,00lei25,00lei
-
Comunicare media
30 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT JURNALISTIC ȘI DE COMUNICARE ÎN ESTUL EUROPEI
Volumul reunește câteva dintre comunicările prezentate la Conferința regională „30 de ani de învățământ jurnalistic și de comunicare în fostele țări comuniste din Estul Europei. De la cucerirea libertății de exprimare la comunicarea digitală”, organizată între 20 și 21 mai 2021 de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (Universitatea de Stat din Moldova), Departamentul de Radio și Televiziune (Universitatea „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia) și Departamentul de Comunicare și Jurnalism (Facultatea de Filosofie, Universitatea din Niš, Serbia).
Lucrările sunt semnate de profesori și cercetători din domeniul jurnalismului și comunicării din universități și centre de cercetare din Albania, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, Turcia, și România. Temele abordate se referă la evoluția învățământului de jurnalism din ultimii 30 de ani și la provocările actuale din domeniul comunicării publice.
-
-
Comunicare media
Anatomia cenzurii: comunizarea presei din România (1944-1947). Monografie
Aceste normative, cu un caracter general, au complicat și mai mult procesul de cenzurare, dând frecvent ocazia cenzorilor de a reține cu și mult mai multă ușurință articole de interes general, pe lângă cele cu caracter politic. Nu se admiteau spre publicare decât comunicatele oficiale privind situația economică a populației, presa ajungând astfel sa vehiculeze o „non-actualitate”. Întregii prese i se cerea sa adere la „adevărurile oficiale” și în cazul în care nu o făcea să nu-și manifeste îndoiala, să nu exprime comparații și, mai ales, să nu critice.
În paralel structurile de propagandă de stat și de partid trebuiau să popularizeze „marile realizări ale guvernului” și ajutorul consistent acordat României de către Uniunea Sovietică, pentru depășirea problemelor economice. Dar să fie trecute sub tăcere ajutoarele venite de la aliații anglo-americani, teme propagandistice care reflectau interesele celor care controlau mijloacele de comunicare. Încălcând noile normative, ziarele riscau suspendarea și chiar suprimarea pe motivul publicării unor „știri alarmiste”. -
Comunicare media
Antropologie politică
Antropologia politică este o disciplină de graniță din sistemul științelor politice care studiază, dintr-o perspectivă comparativă, geneza și evoluția formelor și instituțiilor politice precum și modalitățile de organizare a comunităților politice, de la societățile arhaice până în zilele noastre. Antropologia politică este o disciplină de graniță deoarece, ca și în cazul sociologiei sau filosofiei politice, obiectul de studiu este politicul în integralitatea manifestărilor sale specifice, iar tehnicile de cercetare aparțin domeniului antropologic, în special cercetărilor de teren.
Alături de antropologia fizică, juridică, culturală, socială, lingvistică, economică, vizuală, antropologia politică este o ramură a antropologiei generale care ca știință integrală despre om, studiază „evoluția lui filogenetică de la hominide la humanide, de la primele făpturi umane, nediferențiate rasial, până la marea varietate a raselor umane, de la procesul antropogenezei până la marea diversitate a proceselor etnogenezei, de la complexitatea lui biologică, socială și psihologică până la activitatea lui creatoare”. -
Comunicare media
Aspecte ale polifoniei lingvistice
Cartea de față explică mecanismul de funcționare al polifoniei în patru direcții, doar formal diferite, dar subscriind toate aceluiași tipar de constricție: fiecare voce sau punct de vedere lasă să răzbată un conglomerat de alte voci sau puncte de vedere pe care le comportă, cu care se identifică sau de care se distanțează.
-
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
-
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
Studiile și cercetările în domeniul audiovizualului, prezentate la Congres, sunt dovada constantelor preocupări universitare și extra-universitare ale comunității științifice din România și Republica Moldova, în vederea favorizării cunoașterii științifice și punerii acesteia în circuitul larg al publicului. Lucrările au fost grupate pe trei categorii (Televiziune, Radio și Evoluția presei), primele două aparținând audiovizualului, iar cea de-a treia fiind păstrată pentru ca și lucrările varia prezentate la congres să ajungă totuși la cunoștința publicului larg. Sunt interesante abordările, analizele și interpretările realizate de autorii textelor, unele reușind să scoată la lumină informații uitate sau pierdute, prin evocarea unor figuri importante ale domeniului sau prin relatarea activităților și evoluției lor.
-
Comunicare media
Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă
Am intitulat volumul de fata „Autor de unul singur” dintr-un motiv foarte simplu. Este pentru mine un prilej de a impartasi cateva din constatarile legate de propria mea evolutie in domeniul scrisului creativ, fara nici cea mai mica pretentie didactica.
-
Comunicare media
Bazele epistemice ale comunicării
Autorii evocati (?) se afla in cautarea unitatii, a sensului si a unei directii-reper pentru omenire (si, probabil, pentru ei insisi).
Proiectelor acestora il adaug pe al meu, care, in pofida defectelor si slabiciunilor sale, are cel putin trei merite:
1. nu propune intoarcerea la premodernitate
2) nu propune intoarcerea la o modernitatea confiscata de pozitivism
3) nu mizeaza pe re-descoperirea lui Dumnezeu – un proces care se afla inca abia la inceput, cu sanse incerte de a avea un impact major in spatiul public. -
Comunicare media
Biblioteca 2.0
Abordarea teoretică se sprijină pe numeroase studii de caz, ceea ce conferă o imagine cuprinzătoare asupra conceptului studiat, lucrarea fiind una deosebită, extrem de bogată în date și informații, dar și în comentarii critice privind ideile și teoriile contemporane legate de carte, bibliotecă și informație, foarte utilă pentru știința bibliotecii din România, pentru bibliotecarul actual, dar și pentru utilizatorul aflat într-o permanentă explorare a spațiului informației și cunoașterii. Lucrarea oferă o lectură completă, fără sincope în înțelegerea textului, grație și unui stil științific fluent cu fraze clare și bine articulate. Aparatul critic este extrem de bine realizat, iar rigoarea științifică este cuvântul de ordine al întregului construct.
Recomand cu căldură această lucrare de excepție tuturor celor interesați de ceea ce înseamnă biblioteca actuală și procesul de reinventare a acesteia în societatea informației și a cunoașterii, din perspectiva globalizării și virtualizării serviciilor și resurselor, a integrării în sfera publică contemporană.
Prof. univ. emerit Mircea Regneală
-
Comunicare media
Bloguri, facebook și politică
Cine și-ar fi imaginat că nu vom mai avea nevoie de cunoștințe sofisticate și echipe de IT pentru a putea fi creatori de conținut online, că noțiunile de divertisment, învățare, socializare, spațiu public și spațiu privat vor căpăta astfel de dimensiuni și înțelesuri, că vom ajunge să folosim zilnic cuvinte și tehnologii care nu existau acum câțiva ani și că, practic, vom trăi simultan în două lumi, offline și online? Aceasta este miza de la care pornește lucrarea de față, dovedindu-se a fi foarte utilă atât studenților de la facultățile de științe politice, comunicare, jurnalism, în căutarea unor informații de actualitate despre impactul noilor media asupra politicii autohtone, cât și consultanților politici în căutarea unor idei pentru campaniile viitoare și chiar, de ce nu, politicienilor actuali sau viitori, în căutarea unor răspunsuri și soluții la problemele de legitimitate politică și comunicare electorală. În mod evident, rezultatele cercetărilor făcute de cei trei autori nu pot fi generalizate și nici nu au pretenții de exhaustivitate.
La momentul apariției acestei cărți, continuarea ei a început deja să fie scrisă. Cercetări noi sunt deja în desfășurare și este foarte probabil ca cititorii acestei cărți să îi regăsească foarte curând pe cei trei autori reuniți iar sub titlul unei noi cărți despre noile media sau separat, în lucrări individuale. -
Comunicare media
Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor.
Volumul Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor își propune să ofere o viziune a schimbărilor survenite în industria Marcomm. Dar nu oricum, ci prin vocea specialiștilor, a acelor profesioniști care au fost puși în fața schimbării accelerate. Am încercat să adunăm în acest volum specialiști în comunicare, branding, relații publice sau marketing care vin din industrii diferite. I-am invitat să-și aștearnă experiența schimbării și impactul pe care l-au resimțit, atât la nivel individual, personal, dar mai ales la nivel profesional. I-am rugat să se bazeze în scrierile lor doar pe ceea ce au trăit și experimentat în anul pandemic. Ne-am propus o abordare personală, o scriere de tip storytelling. Ne dorim ca din poveștile lor să învățăm fiecare ceva nou, să luăm cu noi o lecție.
-
Comunicare media
Brandurile globale. O cercetare cros-culturală
O cercetare cros-culturală oferă o sinteză pertinentă a unui domeniu de stringentă actualitate: problematizarea comunicării publicitare la nivel teoretic și aplicativ. Lucrarea de față își propune o radiografie a semnului publicitar, în forma lui cea mai cunoscută și în același timp cea mai complexă: brandul. Ceea ce ne interesează în mod special în acest demers este modul în care sunt decodate sensurile asociate unui brand, dacă este vorba despre o imagine mentală, despre un conglomerat de sensuri, despre un mit în sensul barthesian al termenului, cu alte cuvinte care sunt mecanismele după care funcționează un brand, cum se modifică înțelesul lui în timp și în spațiu. Perspectiva pe care o propunem este una în mod esențial semiotică, a brandului ca semn purtător de semnificație, a brandului ca semn special între semnele publicitare.
-
Comunicare media
30 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT JURNALISTIC ȘI DE COMUNICARE ÎN ESTUL EUROPEI
Volumul reunește câteva dintre comunicările prezentate la Conferința regională „30 de ani de învățământ jurnalistic și de comunicare în fostele țări comuniste din Estul Europei. De la cucerirea libertății de exprimare la comunicarea digitală”, organizată între 20 și 21 mai 2021 de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (Universitatea de Stat din Moldova), Departamentul de Radio și Televiziune (Universitatea „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia) și Departamentul de Comunicare și Jurnalism (Facultatea de Filosofie, Universitatea din Niš, Serbia).
Lucrările sunt semnate de profesori și cercetători din domeniul jurnalismului și comunicării din universități și centre de cercetare din Albania, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, Turcia, și România. Temele abordate se referă la evoluția învățământului de jurnalism din ultimii 30 de ani și la provocările actuale din domeniul comunicării publice.
54,00lei67,00lei -
Comunicare media
Anatomia cenzurii: comunizarea presei din România (1944-1947). Monografie
Aceste normative, cu un caracter general, au complicat și mai mult procesul de cenzurare, dând frecvent ocazia cenzorilor de a reține cu și mult mai multă ușurință articole de interes general, pe lângă cele cu caracter politic. Nu se admiteau spre publicare decât comunicatele oficiale privind situația economică a populației, presa ajungând astfel sa vehiculeze o „non-actualitate”. Întregii prese i se cerea sa adere la „adevărurile oficiale” și în cazul în care nu o făcea să nu-și manifeste îndoiala, să nu exprime comparații și, mai ales, să nu critice.
În paralel structurile de propagandă de stat și de partid trebuiau să popularizeze „marile realizări ale guvernului” și ajutorul consistent acordat României de către Uniunea Sovietică, pentru depășirea problemelor economice. Dar să fie trecute sub tăcere ajutoarele venite de la aliații anglo-americani, teme propagandistice care reflectau interesele celor care controlau mijloacele de comunicare. Încălcând noile normative, ziarele riscau suspendarea și chiar suprimarea pe motivul publicării unor „știri alarmiste”.50,00lei63,00lei -
Comunicare media
Antropologie politică
Antropologia politică este o disciplină de graniță din sistemul științelor politice care studiază, dintr-o perspectivă comparativă, geneza și evoluția formelor și instituțiilor politice precum și modalitățile de organizare a comunităților politice, de la societățile arhaice până în zilele noastre. Antropologia politică este o disciplină de graniță deoarece, ca și în cazul sociologiei sau filosofiei politice, obiectul de studiu este politicul în integralitatea manifestărilor sale specifice, iar tehnicile de cercetare aparțin domeniului antropologic, în special cercetărilor de teren.
Alături de antropologia fizică, juridică, culturală, socială, lingvistică, economică, vizuală, antropologia politică este o ramură a antropologiei generale care ca știință integrală despre om, studiază „evoluția lui filogenetică de la hominide la humanide, de la primele făpturi umane, nediferențiate rasial, până la marea varietate a raselor umane, de la procesul antropogenezei până la marea diversitate a proceselor etnogenezei, de la complexitatea lui biologică, socială și psihologică până la activitatea lui creatoare”.24,00lei30,00lei -
Comunicare media
Aspecte ale polifoniei lingvistice
Cartea de față explică mecanismul de funcționare al polifoniei în patru direcții, doar formal diferite, dar subscriind toate aceluiași tipar de constricție: fiecare voce sau punct de vedere lasă să răzbată un conglomerat de alte voci sau puncte de vedere pe care le comportă, cu care se identifică sau de care se distanțează.
20,00lei25,00lei -
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
47,00lei59,00lei -
Comunicare media
Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)
Volumul Congresului Internațional de Istorie a Presei, ediția a XIII-a, organizat la Pitești, de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, apărut la Editura Tritonic, este o colecție de texte științifice pe tema ISTORIEI RECENTE A AUDIOVIZUALULUI (1928-2020). Congresul de la Pitești a fost primul centrat pe Audiovizual, prilej de expunere a unor studii și cercetări de o importanță deosebită pentru înțelegerea domeniului, o punte între trecut și prezent, lăsând teoreticienii, cercetătorii și cititorii acestui volum să desprindă concluziile în ceea ce privește viitorul televiziunii și al radioului românesc, și nu numai.
Studiile și cercetările în domeniul audiovizualului, prezentate la Congres, sunt dovada constantelor preocupări universitare și extra-universitare ale comunității științifice din România și Republica Moldova, în vederea favorizării cunoașterii științifice și punerii acesteia în circuitul larg al publicului. Lucrările au fost grupate pe trei categorii (Televiziune, Radio și Evoluția presei), primele două aparținând audiovizualului, iar cea de-a treia fiind păstrată pentru ca și lucrările varia prezentate la congres să ajungă totuși la cunoștința publicului larg. Sunt interesante abordările, analizele și interpretările realizate de autorii textelor, unele reușind să scoată la lumină informații uitate sau pierdute, prin evocarea unor figuri importante ale domeniului sau prin relatarea activităților și evoluției lor.
47,00lei59,00lei -
Comunicare media
Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă
Am intitulat volumul de fata „Autor de unul singur” dintr-un motiv foarte simplu. Este pentru mine un prilej de a impartasi cateva din constatarile legate de propria mea evolutie in domeniul scrisului creativ, fara nici cea mai mica pretentie didactica.
18,00lei22,00lei -
Comunicare media
Bazele epistemice ale comunicării
Autorii evocati (?) se afla in cautarea unitatii, a sensului si a unei directii-reper pentru omenire (si, probabil, pentru ei insisi).
Proiectelor acestora il adaug pe al meu, care, in pofida defectelor si slabiciunilor sale, are cel putin trei merite:
1. nu propune intoarcerea la premodernitate
2) nu propune intoarcerea la o modernitatea confiscata de pozitivism
3) nu mizeaza pe re-descoperirea lui Dumnezeu – un proces care se afla inca abia la inceput, cu sanse incerte de a avea un impact major in spatiul public.38,00lei47,00lei -
Comunicare media
Biblioteca 2.0
Abordarea teoretică se sprijină pe numeroase studii de caz, ceea ce conferă o imagine cuprinzătoare asupra conceptului studiat, lucrarea fiind una deosebită, extrem de bogată în date și informații, dar și în comentarii critice privind ideile și teoriile contemporane legate de carte, bibliotecă și informație, foarte utilă pentru știința bibliotecii din România, pentru bibliotecarul actual, dar și pentru utilizatorul aflat într-o permanentă explorare a spațiului informației și cunoașterii. Lucrarea oferă o lectură completă, fără sincope în înțelegerea textului, grație și unui stil științific fluent cu fraze clare și bine articulate. Aparatul critic este extrem de bine realizat, iar rigoarea științifică este cuvântul de ordine al întregului construct.
Recomand cu căldură această lucrare de excepție tuturor celor interesați de ceea ce înseamnă biblioteca actuală și procesul de reinventare a acesteia în societatea informației și a cunoașterii, din perspectiva globalizării și virtualizării serviciilor și resurselor, a integrării în sfera publică contemporană.
Prof. univ. emerit Mircea Regneală
50,00lei63,00lei -
Comunicare media
Bloguri, facebook și politică
Cine și-ar fi imaginat că nu vom mai avea nevoie de cunoștințe sofisticate și echipe de IT pentru a putea fi creatori de conținut online, că noțiunile de divertisment, învățare, socializare, spațiu public și spațiu privat vor căpăta astfel de dimensiuni și înțelesuri, că vom ajunge să folosim zilnic cuvinte și tehnologii care nu existau acum câțiva ani și că, practic, vom trăi simultan în două lumi, offline și online? Aceasta este miza de la care pornește lucrarea de față, dovedindu-se a fi foarte utilă atât studenților de la facultățile de științe politice, comunicare, jurnalism, în căutarea unor informații de actualitate despre impactul noilor media asupra politicii autohtone, cât și consultanților politici în căutarea unor idei pentru campaniile viitoare și chiar, de ce nu, politicienilor actuali sau viitori, în căutarea unor răspunsuri și soluții la problemele de legitimitate politică și comunicare electorală. În mod evident, rezultatele cercetărilor făcute de cei trei autori nu pot fi generalizate și nici nu au pretenții de exhaustivitate.
La momentul apariției acestei cărți, continuarea ei a început deja să fie scrisă. Cercetări noi sunt deja în desfășurare și este foarte probabil ca cititorii acestei cărți să îi regăsească foarte curând pe cei trei autori reuniți iar sub titlul unei noi cărți despre noile media sau separat, în lucrări individuale.20,00lei25,00lei -
Comunicare media
Brand-urile în era Web 2.0. Conținutul generat de consumator
In era Web 2.0, brand-urile nu mai apartin comunicatorilor, ci consumatorilor. Bariera dintre producatorii de continut si consumatorii acestuia pare sa devina invizibila odata cu aparitia noilor tehnologii.
30,00lei37,00lei -
Comunicare media
Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor.
Volumul Branding, comunicare și strategie în România în an pandemic. Vocea specialiștilor își propune să ofere o viziune a schimbărilor survenite în industria Marcomm. Dar nu oricum, ci prin vocea specialiștilor, a acelor profesioniști care au fost puși în fața schimbării accelerate. Am încercat să adunăm în acest volum specialiști în comunicare, branding, relații publice sau marketing care vin din industrii diferite. I-am invitat să-și aștearnă experiența schimbării și impactul pe care l-au resimțit, atât la nivel individual, personal, dar mai ales la nivel profesional. I-am rugat să se bazeze în scrierile lor doar pe ceea ce au trăit și experimentat în anul pandemic. Ne-am propus o abordare personală, o scriere de tip storytelling. Ne dorim ca din poveștile lor să învățăm fiecare ceva nou, să luăm cu noi o lecție.
36,00lei45,00lei -
Comunicare media
Brandul de oras ca vector al brandului de tara
Sibiu – Capitala europeana a culturii
Cel care parcurge volumul de fata va avea un castig cert, asigurat de perspectiva pe care o intemeiaza lucrarea, de bogatia informatiei si – de ce nu? – de caldura cu care este tratata.
32,00lei39,00lei -
Comunicare media
Brandurile globale. O cercetare cros-culturală
O cercetare cros-culturală oferă o sinteză pertinentă a unui domeniu de stringentă actualitate: problematizarea comunicării publicitare la nivel teoretic și aplicativ. Lucrarea de față își propune o radiografie a semnului publicitar, în forma lui cea mai cunoscută și în același timp cea mai complexă: brandul. Ceea ce ne interesează în mod special în acest demers este modul în care sunt decodate sensurile asociate unui brand, dacă este vorba despre o imagine mentală, despre un conglomerat de sensuri, despre un mit în sensul barthesian al termenului, cu alte cuvinte care sunt mecanismele după care funcționează un brand, cum se modifică înțelesul lui în timp și în spațiu. Perspectiva pe care o propunem este una în mod esențial semiotică, a brandului ca semn purtător de semnificație, a brandului ca semn special între semnele publicitare.
20,00lei25,00lei