Mystery & Thrillers
Afișez 1–15 din 91 de rezultate
-
Mystery & Thrillers
1991. Prima anchetă a lui Sharko
În acel moment, Sharko știu că moartea îl pândea, undeva în spate, și că nu era deloc plăcută la vedere. Era imposibil să mai dea înapoi, mașinăria se pusese în mișcare. Starea de excitare lăsă loc angoasei și regretă pentru o clipă că venise acolo singur, fără niciun coleg și în afara jurisdicției sale. Era un exces de zel pe care risca să-l plătească scump.
Intră în cel de-al doilea container. Culoar, baie… Ajunse într-o cameră. Mirosul îi agresă nările până la limita suportabilității. Apăsă pe un întrerupător cu cotul. Primul șoc vizual a fost spectacolul muștelor blestemate, aglutinate cu zecile în pete întunecate. Două radiatoare electrice încadrau patul și difuzau o aură roșiatică, iar un al treilea funcționa lângă intrare. Caserole în care băltea apa erau răspândite pe sol.
Tânărul polițist se apropie, cu dosul unei mâini lipit de nas, iar cu celălalt alungând muștele. Între căldură și aerul umed, simțea cum se lichefia sub haine. Pete roșii-maro, lipicioase, îmbibau cuvertura la nivelul încheieturilor și pieptului victimei. Pentru o fracțiune de secundă, ochii îi căzură pe fotografiile alb-negru răspândite de-a lungul peretelui din spatele corpului întins: zeci de copii goi, fete și băieți.
ISBN: 978-606-749-690-152,00lei65,00lei -
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
ISBN: 978-606-749-405-125,00lei31,00lei -
Mystery & Thrillers
3+1 / Stelian Munteanu se întoarce
De ce povești?
Păi, pentru că m-am lenevit.
De la ultimul, pardon, cel mai recent roman – „Ultima fotografie” – apărut în noiembrie 2012 nu am mai reușit să adun cuvintele în fraze și nici nu prea am avut timp pentru asta. Scuza clasică: vremurile de criză?
Dar nu vreau să treacă un an fără vreo carte nouă.
Se pare că atâta vreme cât sunt stagiar trebuie să am un volum publicat în fiecare an. (Stagiar unde? Știti voi unde. Nu pot să zic?)
Așadar, cu poveștile e mai ușor. Ideile roiau undeva prin cap. Unele fuseseră puse pe hârtie sau pe ecran în variante mai vechi, mai desuete și mai naive?
De ce 3+1?
Prima poveste este despre Tudor Stamatopol, detectiv român aflat într-o lume un pic paralelă cu a noastră, deși nu aș zice că e vorba de vreun SF incipient.
Următoarele trei sunt umplute de nervii și replicile lui Stelian Munteanu, cel care nu a mai reușit să strângă destule aventuri pentru un roman și se mulțumește doar cu aceste texte alergate.
Sunt povești scurte, de citit seara înainte de culcare, când somnul e aproape.
Sunt vesele, sunt triste.
Pe curând, la un nou roman.AutorulISBN: n/a14,00lei17,00lei -
Mystery & Thrillers
AL PUNTO
un thriller cu gustPrimul gând a fost unul absolut stupid: „Unde Dumnezeu a găsit omul ăsta leuștean în Spania?”. De mai bine de jumătate de an, de când viețuiam pe aici, nu puteam face și eu o ciorbă ca acasă, că nu exista pe piață leuștean. Nici măcar nu cred că au vreun cuvânt în spaniolă pentru planta asta. Așa că aici leușteanul este cam la fel de exotic ca papaya la noi.
În plus, când am simțit și fisticul măcinat, mi-a fost clar. Omul din bucătărie era cel care, cu aproximativ trei ani în urmă, mă scosese dintr-un rahat imens. Doar că nu mă bucuram absolut deloc să-l întâlnesc. O karma sadică făcuse în așa fel încât să ne aducă pe amândoi în același timp și în același loc. Deși îmi făcuse numai bine, Raul Vancea se număra printre oamenii pe care n-aș fi vrut să-i mai văd în viața mea. Și asta pentru că eu îi făcusem rău. Mult rău. Iar ce m-a iritat cel mai tare a fost faptul că nu primisem o avertizare despre faptul că-mi era concitadin, așa cum m-aș fi așteptat.
ISBN: 978-606-749-593-534,00lei43,00lei -
Mystery & Thrillers
Anotimpul mireselor
Al cincilea roman din seria Gigi Alexa
Știrile de Brașov
ediție specială, 3 octombrie 2022Mireasa moartă de pe banca îndrăgostiților
Întregul oraș s-a cutremurat astăzi când o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie albă, fină, de mireasă, a fost găsită pe o bancă de pe aleea Sub Tâmpa. O sursă a redacției ne-a comunicat experiențele stranii asociate: temperatura mai scăzută în zonă, o burniță fină și un vânt năprasnic pornit după ce corpul femeii a fost ridicat de acolo de către echipa de legiști. Mai cutremurător este faptul că, de azi de dimineață și până acum, toți câinii trag de lesă și refuză să fie plimbați prin zonă, iar dacă, totuși, sunt forțați de stăpânii lor să meargă pe aleea unde se află banca îndrăgostiților, urlă necontenit.
ISBN: 978-606-749-697-044,00lei55,00lei -
Mystery & Thrillers
Anticariatul
În afară de inventivitate în conceperea subiectelor, Lucia Verona se remarcă prin dinamism narativ, printr-un umor subtil, de limbaj și de situașii, prin capacitatea de a crea, încă de la primele fraze, iluzia de viașă, prin arta de a încheia exact când trebuie o narașiune. Este valorificată aici, probabil, experienșa sa de dramaturg. Cortina cade întotdeauna la timp, astfel încât, cu pușină imaginașie, putem auzi și furtuna de aplauze care urmează.
Alex Ștefănescu
ISBN: 978-606-749-651-230,00lei37,00lei -
Mystery & Thrillers
Apărarea siciliană
Aventurile din „Vânătorii de capete” continuă în volumul 2 – „Apărarea siciliană”. Un nou volum, noi aventuri ale unui personaj inedit, noi provocări și mistere de nerezolvat.
Experiența trăită în cripta din cimitir m-a marcat profund. Poate că nicicând nu ești mai sincer ca în fața clipei finale. Întrebat de ce în multe texte ale sale protagonistul murea la final, un scriitor spusese că nu avea în plan nimic sinistru. Pur și simplu, folosea moartea pe post de pânză de contrast, oferindu-i personajului ocazia de a sta față în față cu sine. Era momentul în care minciunile după care se ascunsese întreaga viață deveneau inutile. Se putea elibera de ele.
ISBN: n/a24,00lei29,00lei -
Mystery & Thrillers
Blestemul manuscrisului (ediție nouă)
Marele Maestru al Cavalerilor Teutoni, Herman von Salza, înțelege că bătălia pentru ținuturile carpatice e pierdută. Doar unul de-al locului, un român, poate duce lupta mai departe în apărarea creștinătății. Fratele Walter Schwartz a avut o mamă româncă, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi întemeietorul, dacă Papa va redacta o Charta a Europei unite, o bulă de plumb negru? Doar așa lupta poate fi dusă mai departe? Întemeierea Țării Românești, luptele pentru independență, marile mistere ale istoriei, cavaleri și domnitori, catolici și ortodocși, iubiri interzise, alianțe secrete, crime și execuții? Opt secole de istorie în umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat să nu poată fi citit niciodată?
Alternând episoadele din trecut, Stelian împreună cu poliția română, franceză și germană încearcă să dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut în 1945 lângă Budapesta în ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la București și ascuns la o secție a Comitetului Central, furat din nou din BCU în zilele Revoluției, ajunge în fine, după ambuscade și urmăriri, la Palatul Cotroceni cu ocazia unei recepții în cinstea miniștrilor apărării din țările NATO. Dar și aici se pregătește un atentat? Ultimul!ISBN: n/a -
Mystery & Thrillers
Block 46. Primul thriller din seria Emily Roy și Alexis Castells
„Un debut îndrăzneț și obraznic al unui autor talentat. Vestește începutul unei noi serii palpitante.” – R J Ellroy
„Block 46 este un amestec unic și înfricoșător între atmosfera întunecată a Nordic Noir-ului, sensibilitatea autorului său francez și povestea unui brutal asasin în serie. Cititorii de ficțiune hardboiled se vor simți ca acasă în lumea Johanei Gustawsson. Block 46 nu este pentru cei slabi de inimă și nu trebuie ratat.” – Crime by the Book
Premii
Balai de la Découverte 2016
Nouvelle Plume d’Argent 2016ISBN: 978-606-749-426-636,00lei43,00lei -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
ISBN: 978-606-749-775-542,00lei53,00lei -
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan HribISBN: n/a20,00lei25,00lei -
Mystery & Thrillers
Crima de la jubileu
Excelent roman polițist scrie Lucia Verona. Personajele contemporane, tipologii recognoscibile ale actualității, ba și personaje reale inserate în acțiune în modul cel mai credibil evoluează într-o acțiune palpitantă parcă desprinsă din Agatha Christie. De fapt, pe lângă nivelul polițist al cărții, ea este o jucăușă și subtilă parodie la clișeele romanului polițist, mai ales la tabieturile ilustrei înaintașe.
Lucia Verona conduce impecabil acțiunea și strânge firele la final fără să-i scape nimic, aici experiența de dramaturg o ajută, ca și în precizia replicilor. Nu mai puțin marcant este instinctul ei ludic, acela care o face să croiască o narațiune tipic post-modernă în care citatul e prezent copios, iar referințele culturale bogate, mai ales din domeniul muzical, snobează decis cititorul târgoveț. Căci detectiva e primadonă, soprană de coloratură, invitată la aniversarea (jubileul) viitoarei victime ca să „presteze” pe o sumă amețitoare.
„Romanul Luciei Verona, primul ei policier, este o carte ce nu se lasă din mână. Este cel mai bun policier al nostru din ultimii 20 de ani, sau chiar de dinainte. Nu ezitati să-l citiți!”Horia GârbeaISBN: n/a20,00lei25,00lei
-
Mystery & Thrillers
1991. Prima anchetă a lui Sharko
În acel moment, Sharko știu că moartea îl pândea, undeva în spate, și că nu era deloc plăcută la vedere. Era imposibil să mai dea înapoi, mașinăria se pusese în mișcare. Starea de excitare lăsă loc angoasei și regretă pentru o clipă că venise acolo singur, fără niciun coleg și în afara jurisdicției sale. Era un exces de zel pe care risca să-l plătească scump.
Intră în cel de-al doilea container. Culoar, baie… Ajunse într-o cameră. Mirosul îi agresă nările până la limita suportabilității. Apăsă pe un întrerupător cu cotul. Primul șoc vizual a fost spectacolul muștelor blestemate, aglutinate cu zecile în pete întunecate. Două radiatoare electrice încadrau patul și difuzau o aură roșiatică, iar un al treilea funcționa lângă intrare. Caserole în care băltea apa erau răspândite pe sol.
Tânărul polițist se apropie, cu dosul unei mâini lipit de nas, iar cu celălalt alungând muștele. Între căldură și aerul umed, simțea cum se lichefia sub haine. Pete roșii-maro, lipicioase, îmbibau cuvertura la nivelul încheieturilor și pieptului victimei. Pentru o fracțiune de secundă, ochii îi căzură pe fotografiile alb-negru răspândite de-a lungul peretelui din spatele corpului întins: zeci de copii goi, fete și băieți.
-
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
-
Mystery & Thrillers
3+1 / Stelian Munteanu se întoarce
De ce povești?
Păi, pentru că m-am lenevit.
De la ultimul, pardon, cel mai recent roman – „Ultima fotografie” – apărut în noiembrie 2012 nu am mai reușit să adun cuvintele în fraze și nici nu prea am avut timp pentru asta. Scuza clasică: vremurile de criză?
Dar nu vreau să treacă un an fără vreo carte nouă.
Se pare că atâta vreme cât sunt stagiar trebuie să am un volum publicat în fiecare an. (Stagiar unde? Știti voi unde. Nu pot să zic?)
Așadar, cu poveștile e mai ușor. Ideile roiau undeva prin cap. Unele fuseseră puse pe hârtie sau pe ecran în variante mai vechi, mai desuete și mai naive?
De ce 3+1?
Prima poveste este despre Tudor Stamatopol, detectiv român aflat într-o lume un pic paralelă cu a noastră, deși nu aș zice că e vorba de vreun SF incipient.
Următoarele trei sunt umplute de nervii și replicile lui Stelian Munteanu, cel care nu a mai reușit să strângă destule aventuri pentru un roman și se mulțumește doar cu aceste texte alergate.
Sunt povești scurte, de citit seara înainte de culcare, când somnul e aproape.
Sunt vesele, sunt triste.
Pe curând, la un nou roman.Autorul -
Mystery & Thrillers
AL PUNTO
un thriller cu gustPrimul gând a fost unul absolut stupid: „Unde Dumnezeu a găsit omul ăsta leuștean în Spania?”. De mai bine de jumătate de an, de când viețuiam pe aici, nu puteam face și eu o ciorbă ca acasă, că nu exista pe piață leuștean. Nici măcar nu cred că au vreun cuvânt în spaniolă pentru planta asta. Așa că aici leușteanul este cam la fel de exotic ca papaya la noi.
În plus, când am simțit și fisticul măcinat, mi-a fost clar. Omul din bucătărie era cel care, cu aproximativ trei ani în urmă, mă scosese dintr-un rahat imens. Doar că nu mă bucuram absolut deloc să-l întâlnesc. O karma sadică făcuse în așa fel încât să ne aducă pe amândoi în același timp și în același loc. Deși îmi făcuse numai bine, Raul Vancea se număra printre oamenii pe care n-aș fi vrut să-i mai văd în viața mea. Și asta pentru că eu îi făcusem rău. Mult rău. Iar ce m-a iritat cel mai tare a fost faptul că nu primisem o avertizare despre faptul că-mi era concitadin, așa cum m-aș fi așteptat.
-
Mystery & Thrillers
Anotimpul mireselor
Al cincilea roman din seria Gigi Alexa
Știrile de Brașov
ediție specială, 3 octombrie 2022Mireasa moartă de pe banca îndrăgostiților
Întregul oraș s-a cutremurat astăzi când o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie albă, fină, de mireasă, a fost găsită pe o bancă de pe aleea Sub Tâmpa. O sursă a redacției ne-a comunicat experiențele stranii asociate: temperatura mai scăzută în zonă, o burniță fină și un vânt năprasnic pornit după ce corpul femeii a fost ridicat de acolo de către echipa de legiști. Mai cutremurător este faptul că, de azi de dimineață și până acum, toți câinii trag de lesă și refuză să fie plimbați prin zonă, iar dacă, totuși, sunt forțați de stăpânii lor să meargă pe aleea unde se află banca îndrăgostiților, urlă necontenit.
-
Mystery & Thrillers
Anticariatul
În afară de inventivitate în conceperea subiectelor, Lucia Verona se remarcă prin dinamism narativ, printr-un umor subtil, de limbaj și de situașii, prin capacitatea de a crea, încă de la primele fraze, iluzia de viașă, prin arta de a încheia exact când trebuie o narașiune. Este valorificată aici, probabil, experienșa sa de dramaturg. Cortina cade întotdeauna la timp, astfel încât, cu pușină imaginașie, putem auzi și furtuna de aplauze care urmează.
Alex Ștefănescu
-
Mystery & Thrillers
Apărarea siciliană
Aventurile din „Vânătorii de capete” continuă în volumul 2 – „Apărarea siciliană”. Un nou volum, noi aventuri ale unui personaj inedit, noi provocări și mistere de nerezolvat.
Experiența trăită în cripta din cimitir m-a marcat profund. Poate că nicicând nu ești mai sincer ca în fața clipei finale. Întrebat de ce în multe texte ale sale protagonistul murea la final, un scriitor spusese că nu avea în plan nimic sinistru. Pur și simplu, folosea moartea pe post de pânză de contrast, oferindu-i personajului ocazia de a sta față în față cu sine. Era momentul în care minciunile după care se ascunsese întreaga viață deveneau inutile. Se putea elibera de ele.
-
Mystery & Thrillers
Blestemul manuscrisului (ediție nouă)
Marele Maestru al Cavalerilor Teutoni, Herman von Salza, înțelege că bătălia pentru ținuturile carpatice e pierdută. Doar unul de-al locului, un român, poate duce lupta mai departe în apărarea creștinătății. Fratele Walter Schwartz a avut o mamă româncă, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi întemeietorul, dacă Papa va redacta o Charta a Europei unite, o bulă de plumb negru? Doar așa lupta poate fi dusă mai departe? Întemeierea Țării Românești, luptele pentru independență, marile mistere ale istoriei, cavaleri și domnitori, catolici și ortodocși, iubiri interzise, alianțe secrete, crime și execuții? Opt secole de istorie în umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat să nu poată fi citit niciodată?
Alternând episoadele din trecut, Stelian împreună cu poliția română, franceză și germană încearcă să dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut în 1945 lângă Budapesta în ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la București și ascuns la o secție a Comitetului Central, furat din nou din BCU în zilele Revoluției, ajunge în fine, după ambuscade și urmăriri, la Palatul Cotroceni cu ocazia unei recepții în cinstea miniștrilor apărării din țările NATO. Dar și aici se pregătește un atentat? Ultimul! -
Mystery & Thrillers
Block 46. Primul thriller din seria Emily Roy și Alexis Castells
„Un debut îndrăzneț și obraznic al unui autor talentat. Vestește începutul unei noi serii palpitante.” – R J Ellroy
„Block 46 este un amestec unic și înfricoșător între atmosfera întunecată a Nordic Noir-ului, sensibilitatea autorului său francez și povestea unui brutal asasin în serie. Cititorii de ficțiune hardboiled se vor simți ca acasă în lumea Johanei Gustawsson. Block 46 nu este pentru cei slabi de inimă și nu trebuie ratat.” – Crime by the Book
Premii
Balai de la Découverte 2016
Nouvelle Plume d’Argent 2016 -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
-
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan Hrib -
-
Mystery & Thrillers
Crima de la jubileu
Excelent roman polițist scrie Lucia Verona. Personajele contemporane, tipologii recognoscibile ale actualității, ba și personaje reale inserate în acțiune în modul cel mai credibil evoluează într-o acțiune palpitantă parcă desprinsă din Agatha Christie. De fapt, pe lângă nivelul polițist al cărții, ea este o jucăușă și subtilă parodie la clișeele romanului polițist, mai ales la tabieturile ilustrei înaintașe.
Lucia Verona conduce impecabil acțiunea și strânge firele la final fără să-i scape nimic, aici experiența de dramaturg o ajută, ca și în precizia replicilor. Nu mai puțin marcant este instinctul ei ludic, acela care o face să croiască o narațiune tipic post-modernă în care citatul e prezent copios, iar referințele culturale bogate, mai ales din domeniul muzical, snobează decis cititorul târgoveț. Căci detectiva e primadonă, soprană de coloratură, invitată la aniversarea (jubileul) viitoarei victime ca să „presteze” pe o sumă amețitoare.
„Romanul Luciei Verona, primul ei policier, este o carte ce nu se lasă din mână. Este cel mai bun policier al nostru din ultimii 20 de ani, sau chiar de dinainte. Nu ezitati să-l citiți!”Horia Gârbea
-
Mystery & Thrillers
1991. Prima anchetă a lui Sharko
În acel moment, Sharko știu că moartea îl pândea, undeva în spate, și că nu era deloc plăcută la vedere. Era imposibil să mai dea înapoi, mașinăria se pusese în mișcare. Starea de excitare lăsă loc angoasei și regretă pentru o clipă că venise acolo singur, fără niciun coleg și în afara jurisdicției sale. Era un exces de zel pe care risca să-l plătească scump.
Intră în cel de-al doilea container. Culoar, baie… Ajunse într-o cameră. Mirosul îi agresă nările până la limita suportabilității. Apăsă pe un întrerupător cu cotul. Primul șoc vizual a fost spectacolul muștelor blestemate, aglutinate cu zecile în pete întunecate. Două radiatoare electrice încadrau patul și difuzau o aură roșiatică, iar un al treilea funcționa lângă intrare. Caserole în care băltea apa erau răspândite pe sol.
Tânărul polițist se apropie, cu dosul unei mâini lipit de nas, iar cu celălalt alungând muștele. Între căldură și aerul umed, simțea cum se lichefia sub haine. Pete roșii-maro, lipicioase, îmbibau cuvertura la nivelul încheieturilor și pieptului victimei. Pentru o fracțiune de secundă, ochii îi căzură pe fotografiile alb-negru răspândite de-a lungul peretelui din spatele corpului întins: zeci de copii goi, fete și băieți.
52,00lei65,00lei -
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
25,00lei31,00lei -
Mystery & Thrillers
3+1 / Stelian Munteanu se întoarce
De ce povești?
Păi, pentru că m-am lenevit.
De la ultimul, pardon, cel mai recent roman – „Ultima fotografie” – apărut în noiembrie 2012 nu am mai reușit să adun cuvintele în fraze și nici nu prea am avut timp pentru asta. Scuza clasică: vremurile de criză?
Dar nu vreau să treacă un an fără vreo carte nouă.
Se pare că atâta vreme cât sunt stagiar trebuie să am un volum publicat în fiecare an. (Stagiar unde? Știti voi unde. Nu pot să zic?)
Așadar, cu poveștile e mai ușor. Ideile roiau undeva prin cap. Unele fuseseră puse pe hârtie sau pe ecran în variante mai vechi, mai desuete și mai naive?
De ce 3+1?
Prima poveste este despre Tudor Stamatopol, detectiv român aflat într-o lume un pic paralelă cu a noastră, deși nu aș zice că e vorba de vreun SF incipient.
Următoarele trei sunt umplute de nervii și replicile lui Stelian Munteanu, cel care nu a mai reușit să strângă destule aventuri pentru un roman și se mulțumește doar cu aceste texte alergate.
Sunt povești scurte, de citit seara înainte de culcare, când somnul e aproape.
Sunt vesele, sunt triste.
Pe curând, la un nou roman.Autorul14,00lei17,00lei -
Mystery & Thrillers
AL PUNTO
un thriller cu gustPrimul gând a fost unul absolut stupid: „Unde Dumnezeu a găsit omul ăsta leuștean în Spania?”. De mai bine de jumătate de an, de când viețuiam pe aici, nu puteam face și eu o ciorbă ca acasă, că nu exista pe piață leuștean. Nici măcar nu cred că au vreun cuvânt în spaniolă pentru planta asta. Așa că aici leușteanul este cam la fel de exotic ca papaya la noi.
În plus, când am simțit și fisticul măcinat, mi-a fost clar. Omul din bucătărie era cel care, cu aproximativ trei ani în urmă, mă scosese dintr-un rahat imens. Doar că nu mă bucuram absolut deloc să-l întâlnesc. O karma sadică făcuse în așa fel încât să ne aducă pe amândoi în același timp și în același loc. Deși îmi făcuse numai bine, Raul Vancea se număra printre oamenii pe care n-aș fi vrut să-i mai văd în viața mea. Și asta pentru că eu îi făcusem rău. Mult rău. Iar ce m-a iritat cel mai tare a fost faptul că nu primisem o avertizare despre faptul că-mi era concitadin, așa cum m-aș fi așteptat.
34,00lei43,00lei -
Mystery & Thrillers
Anotimpul mireselor
Al cincilea roman din seria Gigi Alexa
Știrile de Brașov
ediție specială, 3 octombrie 2022Mireasa moartă de pe banca îndrăgostiților
Întregul oraș s-a cutremurat astăzi când o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie albă, fină, de mireasă, a fost găsită pe o bancă de pe aleea Sub Tâmpa. O sursă a redacției ne-a comunicat experiențele stranii asociate: temperatura mai scăzută în zonă, o burniță fină și un vânt năprasnic pornit după ce corpul femeii a fost ridicat de acolo de către echipa de legiști. Mai cutremurător este faptul că, de azi de dimineață și până acum, toți câinii trag de lesă și refuză să fie plimbați prin zonă, iar dacă, totuși, sunt forțați de stăpânii lor să meargă pe aleea unde se află banca îndrăgostiților, urlă necontenit.
44,00lei55,00lei -
Mystery & Thrillers
Anticariatul
În afară de inventivitate în conceperea subiectelor, Lucia Verona se remarcă prin dinamism narativ, printr-un umor subtil, de limbaj și de situașii, prin capacitatea de a crea, încă de la primele fraze, iluzia de viașă, prin arta de a încheia exact când trebuie o narașiune. Este valorificată aici, probabil, experienșa sa de dramaturg. Cortina cade întotdeauna la timp, astfel încât, cu pușină imaginașie, putem auzi și furtuna de aplauze care urmează.
Alex Ștefănescu
30,00lei37,00lei -
Mystery & Thrillers
Apărarea siciliană
Aventurile din „Vânătorii de capete” continuă în volumul 2 – „Apărarea siciliană”. Un nou volum, noi aventuri ale unui personaj inedit, noi provocări și mistere de nerezolvat.
Experiența trăită în cripta din cimitir m-a marcat profund. Poate că nicicând nu ești mai sincer ca în fața clipei finale. Întrebat de ce în multe texte ale sale protagonistul murea la final, un scriitor spusese că nu avea în plan nimic sinistru. Pur și simplu, folosea moartea pe post de pânză de contrast, oferindu-i personajului ocazia de a sta față în față cu sine. Era momentul în care minciunile după care se ascunsese întreaga viață deveneau inutile. Se putea elibera de ele.
24,00lei29,00lei -
Mystery & Thrillers
Blestemul manuscrisului (ediție nouă)
Marele Maestru al Cavalerilor Teutoni, Herman von Salza, înțelege că bătălia pentru ținuturile carpatice e pierdută. Doar unul de-al locului, un român, poate duce lupta mai departe în apărarea creștinătății. Fratele Walter Schwartz a avut o mamă româncă, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi întemeietorul, dacă Papa va redacta o Charta a Europei unite, o bulă de plumb negru? Doar așa lupta poate fi dusă mai departe? Întemeierea Țării Românești, luptele pentru independență, marile mistere ale istoriei, cavaleri și domnitori, catolici și ortodocși, iubiri interzise, alianțe secrete, crime și execuții? Opt secole de istorie în umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat să nu poată fi citit niciodată?
Alternând episoadele din trecut, Stelian împreună cu poliția română, franceză și germană încearcă să dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut în 1945 lângă Budapesta în ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la București și ascuns la o secție a Comitetului Central, furat din nou din BCU în zilele Revoluției, ajunge în fine, după ambuscade și urmăriri, la Palatul Cotroceni cu ocazia unei recepții în cinstea miniștrilor apărării din țările NATO. Dar și aici se pregătește un atentat? Ultimul! -
Mystery & Thrillers
Block 46. Primul thriller din seria Emily Roy și Alexis Castells
„Un debut îndrăzneț și obraznic al unui autor talentat. Vestește începutul unei noi serii palpitante.” – R J Ellroy
„Block 46 este un amestec unic și înfricoșător între atmosfera întunecată a Nordic Noir-ului, sensibilitatea autorului său francez și povestea unui brutal asasin în serie. Cititorii de ficțiune hardboiled se vor simți ca acasă în lumea Johanei Gustawsson. Block 46 nu este pentru cei slabi de inimă și nu trebuie ratat.” – Crime by the Book
Premii
Balai de la Découverte 2016
Nouvelle Plume d’Argent 201636,00lei43,00lei -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
42,00lei53,00lei -
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan Hrib20,00lei25,00lei -
34,00lei
43,00lei -
Mystery & Thrillers
Crima de la jubileu
Excelent roman polițist scrie Lucia Verona. Personajele contemporane, tipologii recognoscibile ale actualității, ba și personaje reale inserate în acțiune în modul cel mai credibil evoluează într-o acțiune palpitantă parcă desprinsă din Agatha Christie. De fapt, pe lângă nivelul polițist al cărții, ea este o jucăușă și subtilă parodie la clișeele romanului polițist, mai ales la tabieturile ilustrei înaintașe.
Lucia Verona conduce impecabil acțiunea și strânge firele la final fără să-i scape nimic, aici experiența de dramaturg o ajută, ca și în precizia replicilor. Nu mai puțin marcant este instinctul ei ludic, acela care o face să croiască o narațiune tipic post-modernă în care citatul e prezent copios, iar referințele culturale bogate, mai ales din domeniul muzical, snobează decis cititorul târgoveț. Căci detectiva e primadonă, soprană de coloratură, invitată la aniversarea (jubileul) viitoarei victime ca să „presteze” pe o sumă amețitoare.
„Romanul Luciei Verona, primul ei policier, este o carte ce nu se lasă din mână. Este cel mai bun policier al nostru din ultimii 20 de ani, sau chiar de dinainte. Nu ezitati să-l citiți!”Horia Gârbea20,00lei25,00lei