Teodora Matei (Elena Teodora Mateiu) s-a născut în 1971 la Ploiești. Din 1990 lucrează într-un institut de proiectări.
A debutat literar în 2012 și, de atunci, a scris numeroase povestiri și cărți în genurile SFFH, crime și romance.
Seria Povești la castel: Stăpânul castelului (2016), O noapte la castel (2018), Inima castelului (2020).
Trilogia Omul-fluture (cu Lucian-Dragoș Bogdan): Omul-fluture (2015), Maya (2016), Sindromul Charlotte (2017).
Seria Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan: În mintea comisarului (2017), Lumânări vii (2018), Afaceri de familie (2020), Himere (2021).
Alte volume: Cel-ce-simte (2016), Tot timpul din lume (2017), Aripile tatălui (2017), Un străin în Regatul Assert (2018, cu Lucian Dragoș Bogdan).
Textele sale au fost incluse în numeroase antologii și volume colective. Romanul Lumânări vii a fost tradus în Marea Britanie cu titlul Living Candles.
Împreună cu Lucian-Dragoș Bogdan, a coordonat antologiile Schițe de iubire (2018), Castele de nisip (2019) și Sub Apa Dragonului Strâmb (2019).
Teodora Matei
Afișez 1–15 din 30 de rezultate
-
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
ISBN: 978-606-749-405-125,00lei31,00lei -
SFFH
3.7 povestiri
Daniel Timariu – TENEBRE: Uitarea
Teodora Matei – POVEȘTI LA CASTEL: Taine la castel
Lucian-Dragoș Bogdan – CARTEA HAOSULUI: Vremea dinaintea timpuluiDetectivul Alex Anghel călătorește între Timișoara de azi și cea din trecut, rezolvând cazuri în care sunt implicați oameni și ființe fantastice din Lumea Tenebrelor.
Baronul Nikos caută să descâlcească ițele trecutului pentru a scăpa de blestemele abătute, de-a lungul generațiilor, asupra neamului său.
O fată scrie o carte și o sumedenie de lumi și creaturi de legendă revin la viață, încercând să schimbe realitatea.
Trei povestiri din trei serii care, cu fiecare an, câștigă tot mai mulți fani:
Tenebre
Povești la castel
Cartea haosuluiISBN: 978-606-749-598-020,00lei25,00lei -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
ISBN: 978-606-749-775-542,00lei53,00lei -
Cașmir
Castele de nisip. Volum de povestiri romance
Coordonatori: Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
Dănuț Ungureanu – Rodica din oglindă
Anamaria Ionescu – Aniversarea căsătoriei
Teodora Șerbănescu – Cei o sută de crini
Teodora Matei – Zăpezile amintirilor
Mirela Oprea – Destine în oglindă
Daniel Timariu – Nuanțe de roșcat și negru
Lucian-Dragoș Bogdan – Nu știu să spun povești
Rebeca Cojocaru – Între da și nu
Monica Ramirez – Viața de dincolo de viață
ISBN: 978-606-749-421-131,00lei39,00lei -
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan HribISBN: n/a20,00lei25,00lei -
Mystery & Thrillers
Domino
Domino este un proiect care reunește personaje create de cinci autori români.
Lucian-Dragoș Bogdan (n. 1975) este autor de literatura SF, polițistă și de dragoste. Marian Duca este personaj secundar în seria Vagabond, din care au apărut până acum romanele: Vânătorii de capete (2016), Apărarea siciliană (2017).
Bogdan Hrib (n. 1966) este editor la Tritonic și autor de literatură mystery & thriller. Polițistul Tony Demetriade a apărut pe parcursul seriei Stelian Munteanu, care cuprinde cinci romane și un volum de povestiri: Filiera grecească (2007), Blestemul manuscrisului (2008), scris în colaborare cu Răzvan Dolea, Somalia, Mon Amour (2009), scris în colaborare cu Sofia Matei, Ucideti generalul (2011), 3+1 (2014) – volum de povestiri, Patimile doamnei ministru (2016).
Anamaria Ionescu (n. 1976) este autoare de literatură polițistă. Sergiu Manta este protagonistul seriei omonime, care include până acum romanele: Nume de cod: Arkon (2014), Zodiac (2016).
Teodora Matei (n. 1971) este autoare de literatură SF, polițistă și de dragoste. Personajul ei, Anton Iordan, a debutat în volumul: În mintea comisarului (2017).
Daniel Timariu (n. 1972) este autor de literatura SF și polițistă. Povestirile sale cu Ovidiu Danelescu au fost reunite în volumul: Fete în roșu și alte povestiri polițiste (2016).
ISBN: n/a22,00lei27,00lei -
Mystery & Thrillers
Domino 2. Misterele Râșnovului
În „Domino” și-au unit eforturile pentru a combate o rețea întinsă de la Marea Neagră până la granița cu Serbia.
Iar acum s-au întors.Cu un caz mai misterios, mai complicat, mai sângeros, care va purta cititorul cu sufletul la gură prin Râșnov și împrejurimile acestuia. Tony Demetriade (seria Stelian Munteanu), Sergiu Manta (seria Sergiu Manta), Ovidiu Danelescu (Fete în roșu și alte povestiri polițiste), Marian Duca (seria Vagabond) și Anton Iordan (În mintea comisarului) lucrează din nou împreună. Însă de data aceasta li se alătură și Iura Apostol (seria Biblioteca de pe scări).
Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Daniel Timariu, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Petru Berteanu – șase autori, o singură poveste: „Domino 2: Misterele Râșnovului”.
ISBN: 978-606-749-348-124,00lei30,00lei -
SFFH
FETIȚA-DE-DIAMANT povestiri din ținuturi străine
„Fetița-de-diamant” e întruparea în basm a nălucii cu care Teo Matei s-a încumetat odinioară spre lumea scrisului – poezia. O va bântui la nesfârșit, în chipul cel mai frumos, fie că va scrie proză, versuri, ori, cine știe, va îndrăzni teatrul, sau filmul. Orice autor împlinit, care își iubește arta, a început să crească dintr-un copil de diamant.
Dănuț Ungureanu„Fetița-de-diamant” este una dintre cele mai frumoase povestiri din Fantastica românească.
Michael HaulicăTeodora Matei se descurcă bine cu orice gen abordat și indiferent dacă scrie singură, ori în colaborare. Așadar, nu-i de mirare că poate crea chiar și „basme pentru oameni mari”, cum e cazul aventurilor acestei Fetițe-de-diamant.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei țese cu îndemânare fire narative complexe, îmbinând elemente de basm clasic cu o notă modernă, oferind o lectură captivantă și plină de surprize. Intră într-o lume unde granițele realității se estompează, iar magia pulsează în fiecare umbră. Colecția de povestiri fantastice te poartă prin tărâmuri neexplorate, unde creaturi mitice prind viață, iar destinele se împletesc în moduri surprinzătoare.
Daniel TimariuISBN: 978-606-749-817-226,00lei33,00lei -
Mystery & Thrillers
Gastro Noir
13 povestiri reunite de Bogdan Hrib
Acest volum are 13 povestiri cu 13 autori. Poate părea o întâmplare. Chiar poate fi o întâmplare. Sau poate nu…
Pe mulți dintre autori îi veți recunoaște din volumul colectiv precedent „Noir de București” lansat în noiembrie 2017. Sau din romanele publicate. La fiecare mi-am permis să scriu câteva vorbe, adică un fel de prezentare-introducere.
Doar rețetele sunt 14. Ca să nu fim superstițioși.
Meniul Gastro NOIR:
Micul Dejun
Lucian Dragoș Bogdan – Răsfăț la micul dejun
Gustări
Horia Gârbea – Plăcinte cu ighemonicon
Prânzul
Aperitive / Anamaria Ionescu – O pungă de alune tăvălite / Ștefania Coșovei – Al 23-lea ingredient
Supe/ciorbe
Rebeca Cojocaru – Oglinzi paralele
Felul doi
Petru Berteanu – Salată de semiton / Raymond Clarinard – De ce eu? / Bogdan Hrib – Fusilli rossi / Daniel Timariu – Fire ascunse
Desert
Teodora Matei – Desert cu comisar și frișcă / Ligia Enache – Dulce ca moartea
Cina
Monica Ramirez – ADN Perfect Defect / Lucia Verona – Anticarul și andiveleISBN: 978-606-749-362-739,00lei49,00lei -
Mystery & Thrillers
HIMERE
Teodora Matei reușește să capteze interesul cititorului de la primele pagini cu câte un mister care-l provoacă să dea paginile, dornic să afle ce s-a întâmplat. De data aceasta, primului mister i se adaugă un al doilea, apoi un al treilea, într-un puzzle gigantic căruia cuplul Iordan-Matache (două personaje ale căror vieți profesionale și personale par a se găsi într-un echilibru perpetuu una față de cealaltă) încearcă să-i găsească rezolvarea.
Lucian Dragoș Bogdan, autorul seriei „Vagabond”
Un nou roman de Teodora Matei, o nouă lectură agreabilă. Talentul Teodorei constă în abilitatea de a combina scenele criminaliste cu elemente ce țin de viața personală a protagoniștilor. O carte remarcabilă, în care echipa formată din comisarul Anton Iordan și inspectorul principal Sorin Matache ne rezervă noi surprize.
Daniel Timariu, autorul seriei „Tenebre”
ISBN: n/a31,00lei39,00lei -
Mystery & Thrillers
În mintea comisarului
O bătrână găsită moartă în apartament, o defecțiune la gaze și un Casanova mort pe canapeaua din sufragerie, o tentativă de omor, o tânără femeie, victimă a unei rețele de prostituție, și un băiat răpit.
Se dau toate acestea împreună cu doi polițiști bucureșteni, detașați la Ploiești.
Iar ce rezultă face parte din ceea ce va fi numit cândva „stilul Teodora Matei”.
ISBN: n/a24,00lei29,00lei -
SFFH
Între vulturi și oameni
În volumul de față, Teodora Matei descrie lumi fantastice, menite să ne ațâțe imaginația, ori prezintă întâmplări prin care am putea trece, oricare dintre noi, în zile mai puțin norocoase. Dar, mai mult de atât, ne vorbește despre viețile unor oameni obișnuiți, cu visurile și trăirile ce-i transformă, în conjunctura potrivită, în mici eroi. – Lucian-Dragoș Bogdan
Teodorei Matei îi place să ne spună povești, uneori amuzante, alteori înfiorătoare, uneori bizare, alteori inocente, dar, întotdeauna, călăuzite, precum firul Ariadnei pe tânărul Teseu, de fiorul căutării de sine. – Daniel Timariu
Încă o bijuterie marca Teodora Matei. De citit neapărat! – Bogdan Hrib
„De’Log m-a adus aici, în coliba părăsită de la marginea satului. M-a împins înăuntru și a fixat cu umărul scândurile prinse cu funii ce astupau intrarea. S-a întors peste câteva momente cu un cuțit în care se reflectau razele lunii. L-a trecut o dată peste legătura de la spate și mâinile mi-au țâșnit în față, eliberate din strânsoare. Vârful lamei îmi ciupise pielea antebrațului și lăsase în urmă trei picături de sânge. Le-am privit scurgându-se pe cămașa albă de pânză aspră.
Mă așez pe pământul bătătorit, rezemată de peretele colibei. Nuielele lipite cu pământ nu opun rezistență. Dacă m-aș lăsa pe spate, și aș face asta în mod repetat, bețele acelea s-ar rupe. Peretele colibei s-ar dărâma, iar eu aș evada. Degeaba, pentru că n-aș avea unde să mă duc. La răsărit e marea, pe care femeile nu pot călători. La apus, muntele sălbatic. N-aș ajunge vie dincolo de piscuri. Judecata Vulturoaicelor m-ar fi ținut prizonieră oriunde, chiar și în mijlocul câmpului. Funia de la încheieturi, coliba părăsită… erau doar pentru ceilalți, pentru sătenii ce așteptaseră încruntați să fiu scoasă de la judecată. Pentru ochii ce mă urmăriseră cu ură cum pășeam desculță prin colb. Pentru gurile mute, deschise a mirare. Pentru cei ce șopteau speriați. Pentru privirile acuzatoare ce mă sfâșiau. Eram primul om, după sute de ani, judecat după Cartea Veche. Prin spatele tuturor curioșilor, deodată cu mine, mergea cineva. Nu am întors capul. Cu coada ochiului, am zărit silueta zveltă și întunecată plutind dincolo de mulțimea încremenită. Am închis ochii, am inspirat și l-am simțit. Raa’Min era acolo. Venise după mine. Trebuia să aștept semnul.
În zori voi fi arsă pe rug.”
ISBN: 978-606-749-670-331,00lei39,00lei -
TriVers
Lacrimi de tei
Lacrimi de tei
La un capăt al curcubeului:
Mâinile mele modelând cuvinte.
La celălalt: ochii tăi
Urmărindu-le zborul.
Între noi, timpul plouă;
Pe șapte note dansează culorile,
Picură frunze din lacrimi de tei,
Rădăcinile lumii se-nfig în nori.
Prăfuite și reci necuvintele
Dorm la umbrele noastre,
Nu vor să plece, nu vor să moară,
Ni se preling pe gene-ntr-o doară.
Privești femeia ca pe-o carte deschisă
… de vreme
Povestea cu tine o ține nescrisă
Printre filele vechi sunt sute de semne.ISBN: 978-606-749-766-326,00lei33,00lei
-
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
-
SFFH
3.7 povestiri
Daniel Timariu – TENEBRE: Uitarea
Teodora Matei – POVEȘTI LA CASTEL: Taine la castel
Lucian-Dragoș Bogdan – CARTEA HAOSULUI: Vremea dinaintea timpuluiDetectivul Alex Anghel călătorește între Timișoara de azi și cea din trecut, rezolvând cazuri în care sunt implicați oameni și ființe fantastice din Lumea Tenebrelor.
Baronul Nikos caută să descâlcească ițele trecutului pentru a scăpa de blestemele abătute, de-a lungul generațiilor, asupra neamului său.
O fată scrie o carte și o sumedenie de lumi și creaturi de legendă revin la viață, încercând să schimbe realitatea.
Trei povestiri din trei serii care, cu fiecare an, câștigă tot mai mulți fani:
Tenebre
Povești la castel
Cartea haosului -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
-
Cașmir
Castele de nisip. Volum de povestiri romance
Coordonatori: Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
Dănuț Ungureanu – Rodica din oglindă
Anamaria Ionescu – Aniversarea căsătoriei
Teodora Șerbănescu – Cei o sută de crini
Teodora Matei – Zăpezile amintirilor
Mirela Oprea – Destine în oglindă
Daniel Timariu – Nuanțe de roșcat și negru
Lucian-Dragoș Bogdan – Nu știu să spun povești
Rebeca Cojocaru – Între da și nu
Monica Ramirez – Viața de dincolo de viață
-
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan Hrib -
Mystery & Thrillers
Domino
Domino este un proiect care reunește personaje create de cinci autori români.
Lucian-Dragoș Bogdan (n. 1975) este autor de literatura SF, polițistă și de dragoste. Marian Duca este personaj secundar în seria Vagabond, din care au apărut până acum romanele: Vânătorii de capete (2016), Apărarea siciliană (2017).
Bogdan Hrib (n. 1966) este editor la Tritonic și autor de literatură mystery & thriller. Polițistul Tony Demetriade a apărut pe parcursul seriei Stelian Munteanu, care cuprinde cinci romane și un volum de povestiri: Filiera grecească (2007), Blestemul manuscrisului (2008), scris în colaborare cu Răzvan Dolea, Somalia, Mon Amour (2009), scris în colaborare cu Sofia Matei, Ucideti generalul (2011), 3+1 (2014) – volum de povestiri, Patimile doamnei ministru (2016).
Anamaria Ionescu (n. 1976) este autoare de literatură polițistă. Sergiu Manta este protagonistul seriei omonime, care include până acum romanele: Nume de cod: Arkon (2014), Zodiac (2016).
Teodora Matei (n. 1971) este autoare de literatură SF, polițistă și de dragoste. Personajul ei, Anton Iordan, a debutat în volumul: În mintea comisarului (2017).
Daniel Timariu (n. 1972) este autor de literatura SF și polițistă. Povestirile sale cu Ovidiu Danelescu au fost reunite în volumul: Fete în roșu și alte povestiri polițiste (2016).
-
Mystery & Thrillers
Domino 2. Misterele Râșnovului
În „Domino” și-au unit eforturile pentru a combate o rețea întinsă de la Marea Neagră până la granița cu Serbia.
Iar acum s-au întors.Cu un caz mai misterios, mai complicat, mai sângeros, care va purta cititorul cu sufletul la gură prin Râșnov și împrejurimile acestuia. Tony Demetriade (seria Stelian Munteanu), Sergiu Manta (seria Sergiu Manta), Ovidiu Danelescu (Fete în roșu și alte povestiri polițiste), Marian Duca (seria Vagabond) și Anton Iordan (În mintea comisarului) lucrează din nou împreună. Însă de data aceasta li se alătură și Iura Apostol (seria Biblioteca de pe scări).
Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Daniel Timariu, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Petru Berteanu – șase autori, o singură poveste: „Domino 2: Misterele Râșnovului”.
-
SFFH
FETIȚA-DE-DIAMANT povestiri din ținuturi străine
„Fetița-de-diamant” e întruparea în basm a nălucii cu care Teo Matei s-a încumetat odinioară spre lumea scrisului – poezia. O va bântui la nesfârșit, în chipul cel mai frumos, fie că va scrie proză, versuri, ori, cine știe, va îndrăzni teatrul, sau filmul. Orice autor împlinit, care își iubește arta, a început să crească dintr-un copil de diamant.
Dănuț Ungureanu„Fetița-de-diamant” este una dintre cele mai frumoase povestiri din Fantastica românească.
Michael HaulicăTeodora Matei se descurcă bine cu orice gen abordat și indiferent dacă scrie singură, ori în colaborare. Așadar, nu-i de mirare că poate crea chiar și „basme pentru oameni mari”, cum e cazul aventurilor acestei Fetițe-de-diamant.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei țese cu îndemânare fire narative complexe, îmbinând elemente de basm clasic cu o notă modernă, oferind o lectură captivantă și plină de surprize. Intră într-o lume unde granițele realității se estompează, iar magia pulsează în fiecare umbră. Colecția de povestiri fantastice te poartă prin tărâmuri neexplorate, unde creaturi mitice prind viață, iar destinele se împletesc în moduri surprinzătoare.
Daniel Timariu -
Mystery & Thrillers
Gastro Noir
13 povestiri reunite de Bogdan Hrib
Acest volum are 13 povestiri cu 13 autori. Poate părea o întâmplare. Chiar poate fi o întâmplare. Sau poate nu…
Pe mulți dintre autori îi veți recunoaște din volumul colectiv precedent „Noir de București” lansat în noiembrie 2017. Sau din romanele publicate. La fiecare mi-am permis să scriu câteva vorbe, adică un fel de prezentare-introducere.
Doar rețetele sunt 14. Ca să nu fim superstițioși.
Meniul Gastro NOIR:
Micul Dejun
Lucian Dragoș Bogdan – Răsfăț la micul dejun
Gustări
Horia Gârbea – Plăcinte cu ighemonicon
Prânzul
Aperitive / Anamaria Ionescu – O pungă de alune tăvălite / Ștefania Coșovei – Al 23-lea ingredient
Supe/ciorbe
Rebeca Cojocaru – Oglinzi paralele
Felul doi
Petru Berteanu – Salată de semiton / Raymond Clarinard – De ce eu? / Bogdan Hrib – Fusilli rossi / Daniel Timariu – Fire ascunse
Desert
Teodora Matei – Desert cu comisar și frișcă / Ligia Enache – Dulce ca moartea
Cina
Monica Ramirez – ADN Perfect Defect / Lucia Verona – Anticarul și andivele -
Mystery & Thrillers
HIMERE
Teodora Matei reușește să capteze interesul cititorului de la primele pagini cu câte un mister care-l provoacă să dea paginile, dornic să afle ce s-a întâmplat. De data aceasta, primului mister i se adaugă un al doilea, apoi un al treilea, într-un puzzle gigantic căruia cuplul Iordan-Matache (două personaje ale căror vieți profesionale și personale par a se găsi într-un echilibru perpetuu una față de cealaltă) încearcă să-i găsească rezolvarea.
Lucian Dragoș Bogdan, autorul seriei „Vagabond”
Un nou roman de Teodora Matei, o nouă lectură agreabilă. Talentul Teodorei constă în abilitatea de a combina scenele criminaliste cu elemente ce țin de viața personală a protagoniștilor. O carte remarcabilă, în care echipa formată din comisarul Anton Iordan și inspectorul principal Sorin Matache ne rezervă noi surprize.
Daniel Timariu, autorul seriei „Tenebre”
-
Mystery & Thrillers
În mintea comisarului
O bătrână găsită moartă în apartament, o defecțiune la gaze și un Casanova mort pe canapeaua din sufragerie, o tentativă de omor, o tânără femeie, victimă a unei rețele de prostituție, și un băiat răpit.
Se dau toate acestea împreună cu doi polițiști bucureșteni, detașați la Ploiești.
Iar ce rezultă face parte din ceea ce va fi numit cândva „stilul Teodora Matei”.
-
SFFH
Între vulturi și oameni
În volumul de față, Teodora Matei descrie lumi fantastice, menite să ne ațâțe imaginația, ori prezintă întâmplări prin care am putea trece, oricare dintre noi, în zile mai puțin norocoase. Dar, mai mult de atât, ne vorbește despre viețile unor oameni obișnuiți, cu visurile și trăirile ce-i transformă, în conjunctura potrivită, în mici eroi. – Lucian-Dragoș Bogdan
Teodorei Matei îi place să ne spună povești, uneori amuzante, alteori înfiorătoare, uneori bizare, alteori inocente, dar, întotdeauna, călăuzite, precum firul Ariadnei pe tânărul Teseu, de fiorul căutării de sine. – Daniel Timariu
Încă o bijuterie marca Teodora Matei. De citit neapărat! – Bogdan Hrib
„De’Log m-a adus aici, în coliba părăsită de la marginea satului. M-a împins înăuntru și a fixat cu umărul scândurile prinse cu funii ce astupau intrarea. S-a întors peste câteva momente cu un cuțit în care se reflectau razele lunii. L-a trecut o dată peste legătura de la spate și mâinile mi-au țâșnit în față, eliberate din strânsoare. Vârful lamei îmi ciupise pielea antebrațului și lăsase în urmă trei picături de sânge. Le-am privit scurgându-se pe cămașa albă de pânză aspră.
Mă așez pe pământul bătătorit, rezemată de peretele colibei. Nuielele lipite cu pământ nu opun rezistență. Dacă m-aș lăsa pe spate, și aș face asta în mod repetat, bețele acelea s-ar rupe. Peretele colibei s-ar dărâma, iar eu aș evada. Degeaba, pentru că n-aș avea unde să mă duc. La răsărit e marea, pe care femeile nu pot călători. La apus, muntele sălbatic. N-aș ajunge vie dincolo de piscuri. Judecata Vulturoaicelor m-ar fi ținut prizonieră oriunde, chiar și în mijlocul câmpului. Funia de la încheieturi, coliba părăsită… erau doar pentru ceilalți, pentru sătenii ce așteptaseră încruntați să fiu scoasă de la judecată. Pentru ochii ce mă urmăriseră cu ură cum pășeam desculță prin colb. Pentru gurile mute, deschise a mirare. Pentru cei ce șopteau speriați. Pentru privirile acuzatoare ce mă sfâșiau. Eram primul om, după sute de ani, judecat după Cartea Veche. Prin spatele tuturor curioșilor, deodată cu mine, mergea cineva. Nu am întors capul. Cu coada ochiului, am zărit silueta zveltă și întunecată plutind dincolo de mulțimea încremenită. Am închis ochii, am inspirat și l-am simțit. Raa’Min era acolo. Venise după mine. Trebuia să aștept semnul.
În zori voi fi arsă pe rug.”
-
TriVers
Lacrimi de tei
Lacrimi de tei
La un capăt al curcubeului:
Mâinile mele modelând cuvinte.
La celălalt: ochii tăi
Urmărindu-le zborul.
Între noi, timpul plouă;
Pe șapte note dansează culorile,
Picură frunze din lacrimi de tei,
Rădăcinile lumii se-nfig în nori.
Prăfuite și reci necuvintele
Dorm la umbrele noastre,
Nu vor să plece, nu vor să moară,
Ni se preling pe gene-ntr-o doară.
Privești femeia ca pe-o carte deschisă
… de vreme
Povestea cu tine o ține nescrisă
Printre filele vechi sunt sute de semne. -
-
Mystery & Thrillers, SFFH
3.6
Volumele seriei 3. conțin povestiri scrise de câte trei autori.
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
- Rodica Bretin, Michael Haulică, Alexandru Lamba
- Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu
- Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu
- Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
25,00lei31,00lei -
SFFH
3.7 povestiri
Daniel Timariu – TENEBRE: Uitarea
Teodora Matei – POVEȘTI LA CASTEL: Taine la castel
Lucian-Dragoș Bogdan – CARTEA HAOSULUI: Vremea dinaintea timpuluiDetectivul Alex Anghel călătorește între Timișoara de azi și cea din trecut, rezolvând cazuri în care sunt implicați oameni și ființe fantastice din Lumea Tenebrelor.
Baronul Nikos caută să descâlcească ițele trecutului pentru a scăpa de blestemele abătute, de-a lungul generațiilor, asupra neamului său.
O fată scrie o carte și o sumedenie de lumi și creaturi de legendă revin la viață, încercând să schimbe realitatea.
Trei povestiri din trei serii care, cu fiecare an, câștigă tot mai mulți fani:
Tenebre
Povești la castel
Cartea haosului20,00lei25,00lei -
Mystery & Thrillers
Blues Cafe
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Din 1 noiembrie 2024 în librării.
42,00lei53,00lei -
Cașmir
Castele de nisip. Volum de povestiri romance
Coordonatori: Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
Dănuț Ungureanu – Rodica din oglindă
Anamaria Ionescu – Aniversarea căsătoriei
Teodora Șerbănescu – Cei o sută de crini
Teodora Matei – Zăpezile amintirilor
Mirela Oprea – Destine în oglindă
Daniel Timariu – Nuanțe de roșcat și negru
Lucian-Dragoș Bogdan – Nu știu să spun povești
Rebeca Cojocaru – Între da și nu
Monica Ramirez – Viața de dincolo de viață
31,00lei39,00lei -
Mystery & Thrillers
Cel-ce-simte
După romanul „Stăpânul castelului”, Teodora Matei demonstrează din nou că împletește cu mare ușurință elemente aparținând diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga polițistă descoperim povești de dragoste, drame cotidiene, ori pășim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegând enigme de nivel cosmic. Și toate astea cu același stil inconfundabil, plin de suflet, care te îndeamna să dai pagină dupa pagină.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei scrie la granița dintre genuri. Oare nu cumva a inventat un gen nou? Dar nici nu are importanță unde ar trebui să o încadrăm. Cărțile ei se citesc pe nerăsuflate. „Cel-ce-simte” este o confirmare. Nu o veți lăsa din mână până la ultimul rând.
Bogdan Hrib20,00lei25,00lei -
Mystery & Thrillers
Domino
Domino este un proiect care reunește personaje create de cinci autori români.
Lucian-Dragoș Bogdan (n. 1975) este autor de literatura SF, polițistă și de dragoste. Marian Duca este personaj secundar în seria Vagabond, din care au apărut până acum romanele: Vânătorii de capete (2016), Apărarea siciliană (2017).
Bogdan Hrib (n. 1966) este editor la Tritonic și autor de literatură mystery & thriller. Polițistul Tony Demetriade a apărut pe parcursul seriei Stelian Munteanu, care cuprinde cinci romane și un volum de povestiri: Filiera grecească (2007), Blestemul manuscrisului (2008), scris în colaborare cu Răzvan Dolea, Somalia, Mon Amour (2009), scris în colaborare cu Sofia Matei, Ucideti generalul (2011), 3+1 (2014) – volum de povestiri, Patimile doamnei ministru (2016).
Anamaria Ionescu (n. 1976) este autoare de literatură polițistă. Sergiu Manta este protagonistul seriei omonime, care include până acum romanele: Nume de cod: Arkon (2014), Zodiac (2016).
Teodora Matei (n. 1971) este autoare de literatură SF, polițistă și de dragoste. Personajul ei, Anton Iordan, a debutat în volumul: În mintea comisarului (2017).
Daniel Timariu (n. 1972) este autor de literatura SF și polițistă. Povestirile sale cu Ovidiu Danelescu au fost reunite în volumul: Fete în roșu și alte povestiri polițiste (2016).
22,00lei27,00lei -
Mystery & Thrillers
Domino 2. Misterele Râșnovului
În „Domino” și-au unit eforturile pentru a combate o rețea întinsă de la Marea Neagră până la granița cu Serbia.
Iar acum s-au întors.Cu un caz mai misterios, mai complicat, mai sângeros, care va purta cititorul cu sufletul la gură prin Râșnov și împrejurimile acestuia. Tony Demetriade (seria Stelian Munteanu), Sergiu Manta (seria Sergiu Manta), Ovidiu Danelescu (Fete în roșu și alte povestiri polițiste), Marian Duca (seria Vagabond) și Anton Iordan (În mintea comisarului) lucrează din nou împreună. Însă de data aceasta li se alătură și Iura Apostol (seria Biblioteca de pe scări).
Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Daniel Timariu, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei și Petru Berteanu – șase autori, o singură poveste: „Domino 2: Misterele Râșnovului”.
24,00lei30,00lei -
SFFH
FETIȚA-DE-DIAMANT povestiri din ținuturi străine
„Fetița-de-diamant” e întruparea în basm a nălucii cu care Teo Matei s-a încumetat odinioară spre lumea scrisului – poezia. O va bântui la nesfârșit, în chipul cel mai frumos, fie că va scrie proză, versuri, ori, cine știe, va îndrăzni teatrul, sau filmul. Orice autor împlinit, care își iubește arta, a început să crească dintr-un copil de diamant.
Dănuț Ungureanu„Fetița-de-diamant” este una dintre cele mai frumoase povestiri din Fantastica românească.
Michael HaulicăTeodora Matei se descurcă bine cu orice gen abordat și indiferent dacă scrie singură, ori în colaborare. Așadar, nu-i de mirare că poate crea chiar și „basme pentru oameni mari”, cum e cazul aventurilor acestei Fetițe-de-diamant.
Lucian-Dragoș BogdanTeodora Matei țese cu îndemânare fire narative complexe, îmbinând elemente de basm clasic cu o notă modernă, oferind o lectură captivantă și plină de surprize. Intră într-o lume unde granițele realității se estompează, iar magia pulsează în fiecare umbră. Colecția de povestiri fantastice te poartă prin tărâmuri neexplorate, unde creaturi mitice prind viață, iar destinele se împletesc în moduri surprinzătoare.
Daniel Timariu26,00lei33,00lei -
Mystery & Thrillers
Gastro Noir
13 povestiri reunite de Bogdan Hrib
Acest volum are 13 povestiri cu 13 autori. Poate părea o întâmplare. Chiar poate fi o întâmplare. Sau poate nu…
Pe mulți dintre autori îi veți recunoaște din volumul colectiv precedent „Noir de București” lansat în noiembrie 2017. Sau din romanele publicate. La fiecare mi-am permis să scriu câteva vorbe, adică un fel de prezentare-introducere.
Doar rețetele sunt 14. Ca să nu fim superstițioși.
Meniul Gastro NOIR:
Micul Dejun
Lucian Dragoș Bogdan – Răsfăț la micul dejun
Gustări
Horia Gârbea – Plăcinte cu ighemonicon
Prânzul
Aperitive / Anamaria Ionescu – O pungă de alune tăvălite / Ștefania Coșovei – Al 23-lea ingredient
Supe/ciorbe
Rebeca Cojocaru – Oglinzi paralele
Felul doi
Petru Berteanu – Salată de semiton / Raymond Clarinard – De ce eu? / Bogdan Hrib – Fusilli rossi / Daniel Timariu – Fire ascunse
Desert
Teodora Matei – Desert cu comisar și frișcă / Ligia Enache – Dulce ca moartea
Cina
Monica Ramirez – ADN Perfect Defect / Lucia Verona – Anticarul și andivele39,00lei49,00lei -
Mystery & Thrillers
HIMERE
Teodora Matei reușește să capteze interesul cititorului de la primele pagini cu câte un mister care-l provoacă să dea paginile, dornic să afle ce s-a întâmplat. De data aceasta, primului mister i se adaugă un al doilea, apoi un al treilea, într-un puzzle gigantic căruia cuplul Iordan-Matache (două personaje ale căror vieți profesionale și personale par a se găsi într-un echilibru perpetuu una față de cealaltă) încearcă să-i găsească rezolvarea.
Lucian Dragoș Bogdan, autorul seriei „Vagabond”
Un nou roman de Teodora Matei, o nouă lectură agreabilă. Talentul Teodorei constă în abilitatea de a combina scenele criminaliste cu elemente ce țin de viața personală a protagoniștilor. O carte remarcabilă, în care echipa formată din comisarul Anton Iordan și inspectorul principal Sorin Matache ne rezervă noi surprize.
Daniel Timariu, autorul seriei „Tenebre”
31,00lei39,00lei -
Mystery & Thrillers
În mintea comisarului
O bătrână găsită moartă în apartament, o defecțiune la gaze și un Casanova mort pe canapeaua din sufragerie, o tentativă de omor, o tânără femeie, victimă a unei rețele de prostituție, și un băiat răpit.
Se dau toate acestea împreună cu doi polițiști bucureșteni, detașați la Ploiești.
Iar ce rezultă face parte din ceea ce va fi numit cândva „stilul Teodora Matei”.
24,00lei29,00lei -
SFFH
Între vulturi și oameni
În volumul de față, Teodora Matei descrie lumi fantastice, menite să ne ațâțe imaginația, ori prezintă întâmplări prin care am putea trece, oricare dintre noi, în zile mai puțin norocoase. Dar, mai mult de atât, ne vorbește despre viețile unor oameni obișnuiți, cu visurile și trăirile ce-i transformă, în conjunctura potrivită, în mici eroi. – Lucian-Dragoș Bogdan
Teodorei Matei îi place să ne spună povești, uneori amuzante, alteori înfiorătoare, uneori bizare, alteori inocente, dar, întotdeauna, călăuzite, precum firul Ariadnei pe tânărul Teseu, de fiorul căutării de sine. – Daniel Timariu
Încă o bijuterie marca Teodora Matei. De citit neapărat! – Bogdan Hrib
„De’Log m-a adus aici, în coliba părăsită de la marginea satului. M-a împins înăuntru și a fixat cu umărul scândurile prinse cu funii ce astupau intrarea. S-a întors peste câteva momente cu un cuțit în care se reflectau razele lunii. L-a trecut o dată peste legătura de la spate și mâinile mi-au țâșnit în față, eliberate din strânsoare. Vârful lamei îmi ciupise pielea antebrațului și lăsase în urmă trei picături de sânge. Le-am privit scurgându-se pe cămașa albă de pânză aspră.
Mă așez pe pământul bătătorit, rezemată de peretele colibei. Nuielele lipite cu pământ nu opun rezistență. Dacă m-aș lăsa pe spate, și aș face asta în mod repetat, bețele acelea s-ar rupe. Peretele colibei s-ar dărâma, iar eu aș evada. Degeaba, pentru că n-aș avea unde să mă duc. La răsărit e marea, pe care femeile nu pot călători. La apus, muntele sălbatic. N-aș ajunge vie dincolo de piscuri. Judecata Vulturoaicelor m-ar fi ținut prizonieră oriunde, chiar și în mijlocul câmpului. Funia de la încheieturi, coliba părăsită… erau doar pentru ceilalți, pentru sătenii ce așteptaseră încruntați să fiu scoasă de la judecată. Pentru ochii ce mă urmăriseră cu ură cum pășeam desculță prin colb. Pentru gurile mute, deschise a mirare. Pentru cei ce șopteau speriați. Pentru privirile acuzatoare ce mă sfâșiau. Eram primul om, după sute de ani, judecat după Cartea Veche. Prin spatele tuturor curioșilor, deodată cu mine, mergea cineva. Nu am întors capul. Cu coada ochiului, am zărit silueta zveltă și întunecată plutind dincolo de mulțimea încremenită. Am închis ochii, am inspirat și l-am simțit. Raa’Min era acolo. Venise după mine. Trebuia să aștept semnul.
În zori voi fi arsă pe rug.”
31,00lei39,00lei -
TriVers
Lacrimi de tei
Lacrimi de tei
La un capăt al curcubeului:
Mâinile mele modelând cuvinte.
La celălalt: ochii tăi
Urmărindu-le zborul.
Între noi, timpul plouă;
Pe șapte note dansează culorile,
Picură frunze din lacrimi de tei,
Rădăcinile lumii se-nfig în nori.
Prăfuite și reci necuvintele
Dorm la umbrele noastre,
Nu vor să plece, nu vor să moară,
Ni se preling pe gene-ntr-o doară.
Privești femeia ca pe-o carte deschisă
… de vreme
Povestea cu tine o ține nescrisă
Printre filele vechi sunt sute de semne.26,00lei33,00lei -
28,00lei
35,00lei